x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maestru şi discipol, Elvis şi Engelbert, idoli fără vârstă

Maestru şi discipol, Elvis şi Engelbert, idoli fără vârstă

de Alex Revenco    |    14 Noi 2011   •   21:00
Maestru şi discipol, Elvis şi Engelbert, idoli fără vârstă

Desi are 75 de ani, Engelbert Humperdinck are in continuare o prezenta scenica uimitoare si o voce de exceptie, care se intinde pe trei octave si jumatate. Distins si intotdeauna elegant, el este supranumit "regele muzicii romantice", exercitand o puternica atractie asupra femeilor de toate varstele. Intr-un interviu acordat recent pu­blicatiei britanice East Anglian Daily Times, Engelbert Humperdinck a povestit cateva intamplari din legatura speciala avuta cu cel mai iubit interpret de rock and roll din toate timpurile, Elvis Presley. De altfel, Engelbert are din acei ani o bogata activitate concertistica pe continentul american. Iata ce a marturisit Engelbert despre relatia sa speciala cu Elvis Presley: "Noi am fost prieteni foarte buni. Eu i-am spus ca este cel care m-a influentat cel mai mult in cariera, iar el mi-a replicat ca eu l-am invatat cum sa se imbrace si cum sa se tunda. Ma duceam de cate ori puteam la concertele lui, dar si el venea la ale mele. De altfel, el a fost cel care a facut «primul pas». Dupa show a venit si mi-a spus: «Iti stiu toate cantecele si am cumparat toate albumele tale, imi plac mult si intentionez sa inregistrez cateva dintre ele». Atunci i-am raspuns: «In acest caz, Elvis si eu voi inregistra melodiile tale». A fost nemaipomenit, era un tip minunat. A fost un gentleman adevarat, un om generos, mereu plin de caldura fata de cei apropiati. Intotdeauna m-a impresionat faptul ca atunci cand iti vorbea te privea direct in ochi si era sincer in tot ceea ce spunea. Urmarindu-l pe Elvis in concerte, am putut invata de la el despre modestie, despre cum poti sa lucrezi cu publicul... Daca tot te apuci sa «furi» meserie de la cineva (si oricine face asta, la un moment dat!) macar sa furi de la cel mai bun. Si Elvis chiar a fost cel mai bun! Imi amintesc cu drag de el, intotdeauna... ne-am intalnit intr-o zi si am vazut ca are perciunii la fel cu ai mei... Atunci i-am spus: «Elvis, mi-ai furat perciunii!», iar el mi-a replicat: «Daca tie iti sta bine cu ei, atunci si mie imi va sta bine, prietene!»... A fost un tip foarte de treaba".

In timpul serviciului militar (efectuat in Germania) a inceput sa cante in cluburi sub numele Gerry Dorsey (numele sau fiind Arnold George Dorsey). Dupa doua discuri singles ce au trecut aproape neobservate a spart ghea­ta cu "Rescue Me", in anul 1967. Dupa ce a semnat cu faimoasa casa de discuri Decca, Engelbert a inceput sa "scoata" hituri pe banda rulanta. La un moment dat a primit un telefon de la managerul sau, Gordon Mills, care i-a spus: "Incepand de astazi esti Engelbert Humperdinck, care e mult mai sonor decat adevaratul tau nu­me". (In secolul al XIX-lea, Engelbert Humperdinck a fost un compo­zi­tor si autor german, cunoscut pentru ope­ra "Hansel si Gretel".) Pentru a crea o aura de mister in jurul lui, Mills a insistat ca sa evite orice contact cu fanii dupa concerte, chiar daca asta ar fi insemnat sa fuga pe fereastra. Aceasta idee a functionat, iar dupa ce a semnat cu casa de discuri Decca proaspat botezatul Humperdinck a inceput sa "scoata" hituri pe banda rulanta.

Cel mai mare succes l-a avut cu discul single "Release Me", aparut in 1967. La un moment dat, in acel an, "Release Me" se vindea intr-un numar de 80.000 de exemplare pe zi, o performanta remarcabila pentru Engelbert, care a reusit astfel sa-i impiedice pe Beatlesi sa urce pe locul 1, cu "Penny Lane". Desi mereu inconjurat si iubit de femei, Engelbert a stabilit un adevarat record: de 55 de ani este casatorit cu Patricia, prima si actuala sotie. Cu toate ca au impreuna patru copii, Engelbert a mai "punctat" de (cel putin) doua ori cu niste admiratoare. Patricia s-a infuriat pe moment, dar ulterior l-a iertat.

Engelbert Humperdinck, in carne si oase, vine la Bucuresti pentru concertul din 3 decembrie, cand va evolua pe scena Salii Palatului, acompaniat de formatia sa, alcatuita din niste supermuzicieni. Biletele au preturi cuprinse intre 90 si 600 de lei, disponibile la standul Vreau Bilet din Unirea Shopping Center et. 2, in Str. Moise Nicoara nr. 18, la Sala Pala­tului, in reteaua Eventim si online prin www.vreaubilet.ro si www.even­tim.ro.

×
Subiecte în articol: Elvis Presley engelbert humperdinck