x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Magicianul sufletului: Yanni

Magicianul sufletului: Yanni

de Dana Andronie    |    14 Ian 2013   •   13:42
Magicianul sufletului: Yanni
Cel mai ieftin bilet pentru spectacolul din 30 martie, de la Sala Palatului, costă 150 de lei. Cel mai scump – Golden VIP: 1.200 de lei

După succesul înregistrat în 2011, când mii de români au fost prezenţi la showul exploziv pe care Yanni l-a susţinut la Zone Arena, Asociaţia Culturală Maria Domina revine cu oferta specială de a-l aduce la Bucureşti pe magicianul sufletului.
Pe 30 martie, românii care iubesc ritmurile create din suflet, aşa cum numai Yanni ştie, sunt invitaţi într-un cadru mult mai intim, la Sala Palatului, pentru a-şi delecta simţurile cu un balsam muzical creat de maestru. Supranumit magicianul sufletului, Yanni va crea o atmosferă afectuoasă şi prin melodiile cu versuri ce îndeamnă profund la meditatie, căci nu puţini sunt cei care au recunoscut că se redescoperă, în momentul în care ascultă piesele lui Yanni. Ritmurile creaţiilor sale transmit auditoriului un mesaj pozitiv astfel că experienţa pe care publicul o va resimţi în urma acestui spectacol va fi una sublimă.

Yanni va veni la Bucureşti cu o orchestră formată numai din maeştri ai instrumentelor, pentru a oferi un spectacol incredibil, plin de viaţă, având o performanţă confirmată de ovaţiile în picioare cu care publicul îl răsplăteşte încă de la primele acorduri.

Bilete sunt de găsit la casa de bilete Vreau Bilet din cadrul Unirea Shopping Center, etaj 2, corp central, la EuroGSM – Bucureşti Lujerului (în incinta Hypermarketului Cora Lujerului) şi online pe vreaubilet.ro pentru comenzi de bilete cu livrare prin curier.

Cel mai ieftin bilet costă 150 de lei, iar categoria VIP se ridică la preţul de 900 de lei şi Golden VIP – la 1.200 de lei (un bilet). 
Yanni, pe numele său adevărat - Yiannis Hrysomallis - , este de origine greacă şi un muzician extrem de apreciat la nivel mondial. Cu numeroase albume şi hituri la activ, spectacolele sale constituie o adevărată explozie de pasiune şi talent, oferind o experienţă muzicală desăvârşită auditoriului. Chiar şi acum, după trei decenii de carieră, compozitorul declară că se află “în permanenţă în căutarea următoarei etape a evoluţei sale”, deoarece dedicându-şi atâţia ani acestei arte, e obligatoriu să o menţii, sau cel puţin să te autodezvolţi ca artist.
Yanni este recunoscut pentru talentul său de a cânta la pian, clape, dar este renumit şi ca un compozitor desăvârşit. A obţinut nominalizări la premiile Grammy pentru albumul “Dare to Dream”, în 1992, apoi pentru “In My Time”, în anul 1993.

De-a lungul timpului, artistul a acumulat mai mult de 35 albume de platină şi de aur, la nivel mondial, cu vânzări totale de peste 20 de milioane de exemplare.

Muzica sa a fost folosită, pe scară largă, în televiziune şi la evenimente televizate sportive, inclusiv la Super Bowl, World Wide de Sport, US Open, Tour de France, la Campionatele Mondiale de patinaj, la Jocurile Olimpice şi la ABC News.

Stilul său muzical este frecvent descris ca fiind “new age”, deşi artistul preferă termenul de “contemporan instrumental”.

Pentru ca magicianul să facă mii de oamenii fericiţi, Yanni are un rider tehnic stufos, care conţine, de regulă, peste 70 de pagini. Când a venit, în 2011, în România a cerut ca în camera sa să fie întuneric deplin, ferestrele să fie acoperite cu folie protectoare de aluminiu, să existe tacâmuri din argint, cafeaua să fie decafeinizată, să nu lipsească untul cu arahide şi gemul de căpşuni şi să aibă la dipoziţie un SUV blindat. Deh, valoarea costă!

Dacă doriţi să ascultaţi live celebrele piese “Rainmaker”, “Storm” sau “For all seasons”, poftiţi la Sala Palatului, pe 30 martie, la ora 19:00.

Pianist şi compozitor de mare calibru, Yanni este privit de fanii săi din întreaga lume ca fiind un adevărat magician al sufletului. Mesajul pozitiv al muzicii sale constituie un factor real de relaxare, un balsam spiritual


×
Subiecte în articol: yanni muzica concert