x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maraton rock

Maraton rock

de Alex Revenco    |    30 Apr 2008   •   00:00
Maraton rock

Duminică, 4 mai, de la ora 13:00, rockerii adevăraţi vor lua cu asalt Parcul Carol, unde cu 40 de lei vor vedea la lucru douăsprezece formaţii din ţară şi din afară.

Duminică, 4 mai, de la ora 13:00, rockerii adevăraţi vor lua cu asalt Parcul Carol, unde cu 40 de lei vor vedea la lucru douăsprezece formaţii din ţară şi din afară.

Primul mare concert al primăverii are un line-up foarte atractiv: Ignite (Ca­lifornia), Born From Pain (Olanda), Death Before Dishonor (Boston), Burn The 8 Track (Canada) şi de la noi, Coma, Implant pentru refuz, Pistol cu capse, Crize, Dodiez, Proof, Godmode, Iod. Dacă pe ai noştri îi cunoaştem, iată cîteva cuvinte despre primele trei trupe străine de pe afiş. Ignite este una din cele mai de succes trupe hardcore-punk din California, extrem de populară mai ales printre practicanţii de sporturi extreme (skateboard, surfing), dar nu numai. Discul din 2006, “Our Darkest Days”, a fost desemnat de site-ul punkbands.com “de departe, cel mai bun album al anului... uimitor de la început pînă la sfîrşit”. Formaţia olandeză Born From Pain (hardcore) s-a înfiinţat în 1997 şi are o solidă reputaţie internaţională datorită show-urilor deosebit de energice, susţinute în compania unor formaţii renumite ca Napalm Death, Soulfly sau Agnostic Front. După ce, în urmă cu doi ani, Che a părăsit trupa, noul solist este Kevin Otto (End of Days).

 

HARDCORE PUNK. Death Before Dishonor din Boston este una din cele mai la modă trupe de gen din SUA. Cu show-uri absolut incendiare, americanii se bucură de mare succes oriunde susţin concerte. În 2008, Bryan, B-Roll, Dave-X, Frankie şi Dan vin în Europa pentru promovarea noului album, “Count Me In” (2007).

 

×
Subiecte în articol: muzica