x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maria Gheorghiu, la Aida Pub cu "Alte povesti cantate”

Maria Gheorghiu, la Aida Pub cu "Alte povesti cantate”

de Dana Andronie    |    29 Oct 2012   •   17:10
Maria Gheorghiu, la Aida Pub cu "Alte povesti cantate”

In niciun caz, folkul nu ţine de modă! Folkul ţine de starea de spirit a fiecăruia dintre noi. "Dacă ea există, există şi folkul. Dacă aceasta este nedezvoltată, nici folkul nu există. Pot exista anumite curente care să fie mai mult sau mai puţin gustate, pentru că şi folkul are etape de dezvoltare, dar câtă vreme el transmite o stare extraordinară, rămâne folk”, declară Maria Gheorghiu.

Miercuri, 31 octombrie, la Aida Pub (Calea Victoriei nr 16-20) putem sa ascultam live "Alte poveşti cântate” de Maria Gheorghiu. Ora de incepere 21:00. Bilet intrare: 15 lei. Rezervari se pot face (mai ales ca locurile la masa sunt limitate) la numarul de telefon: 0726.318.463.

"Are voce fatidică şi blândă, cu un accent portughez rotund. Poate cânta fado cu succes. Cred că pentru ea muzica este o raţiune de a trăi, nu oricine cântă fado pentru că muzica fado trebuie trăită cu fiecare celulă, o atingere de aripă sau un zbor frânt, o iluzie sau utopie, plâns sau bucurie, bine sau rău. Toate se găsesc în această fiinţă a lui Dumnezeu şi sunt bucuroasă că ne aflăm sub acelaşi soare", spunea Dulce Pontes despre Maria Gheorghiu.

Nu poţi să cânţi fado, dacă nu ai sufletul foarte mare şi foarte deschis, în fado nu poţi să minţi. Aşa cum şi în folk, nu poţi să minţi. "Dacă eşti un adevărat artist folk nu poţi să minţi – spune Maria Gheorghiu. Aici nu mai e vorba de cosmetizare. Aici nu mai poţi mima sentimentul sau să faci playback. Nu, aici ori ai ceva de oferit şi te oferi până la dezintegrare, ori te ocupi cu alte lucruri”. 

La concertul de la Aida Pub de miercruri, 31 octombrie, Maria ne oferă în primă auditie si piesa "Altă poveste”. Iata şi câteva versuri: "Nu ştiai, nu ştiam că ne căutăm/ din priviri ne-am vorbit şi-împreună am pornit. Mâna mea-n mâna ta/ o clipă-a zăbovit/ şi-am ştiut că-n sfârşit ai venit/ căutatul ne-a găsit. Fac un pas către tine, un pas înapoi/ Nu ştiu dacă e bine, mi-e teamă de noi. Poate totul se-ntâmplă aşa cum e dat/ Cu pistolul la tâmplă trăim (im)păcat sau curat? Căutatul ne-a chemat”...

Printre aromele de narghilea, in meniul de la Aida Pub a aparut si o aromă.. muzicala. In cafeneaua de pe Calea Victoriei nr. 16-20, au loc o serie de concerte de bun gust, pentru clientii care se respectă.

×
Subiecte în articol: Maria Gheorghiu folk