x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maria Răducanu aduce primăvara la Teatrelli, într-un concert sold out

Maria Răducanu aduce primăvara la Teatrelli, într-un concert sold out

de Magdalena Popa Buluc    |    27 Feb 2019   •   16:46
Maria Răducanu aduce primăvara la Teatrelli, într-un concert sold out

Sezonul de primăvară debutează la Teatrelli cu un concert de excepție Maria Răducanu Trio, pe 1 martie, de la ora 20.00. Concertul aduce pe scenă trei nume importante ale scenei internaționale de jazz: Maria Răducanu (România) – voce,  Niko Meinhold (Germania) – pian,  Chris Dahlgren (Statele Unite ale Americii) – contrabas și este sold out. Publicul va asculta cîntece vechi cu parfum futurist, nostalgii primăvăratice, romanțe, fado, tango și jazz.

Concertul face parte din seria inițiată de Teatrelli pentru a aduce o experiență culturală completă pe o scenă de teatru.

Una dintre cele mai apreciate artiste de origine română la nivel internațional, Maria Răducanu este caracterizată de critica de specialitate drept „una dintre cele mai distincte voci din lume”. „Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.”, scrie criticul John Zorn. „Vocea Mariei Răducanu a fost, neîndoielnic, blagoslovită de har”, punctează și jurnalistul și scriitorul Matei Florian.

Pianistul Niko Meinhold a scris compoziții pentru instrumente solo, coruri și orchestră, pentru film, TV și radio, precum și pentru teatru. A participat la festivaluri importante din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia, Norvegia, Finlanda, Suedia, Islanda, Columbia, Coreea de Sud, Senegal, Italia, Olanda, Austria, Ghana, Algeria, Polonia, Serbia, Germania. Este profesor invitat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Javeriana din Bogota, capitala Columbiei. Predă la Universitatea de Muzică și Teatru din Rostock, Germania.

La mijlocul anilor '80, Chris Dahlgren a interpretat ca basist pe scena cunoscutului Blue Wisp Jazz Club din Cincinnati, Ohio și a avut oportunitatea să învețe despre muzica de jazz de la maeștri americani precum Herb Ellis, Red Rodney, Art Lande, Joe Lovano, Charles Tolliver și Jonny Cole. Din anul 2004, locuiește la Berlin, unde interpretează, compune și colaborează cu mai mulți muzicieni, compozitori și artiști europeni.

×