x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Maria Răducanu, la Teatrul de Artă

Maria Răducanu, la Teatrul de Artă

de Dana Andronie    |    22 Ian 2014   •   16:24
Maria Răducanu, la Teatrul de Artă

Luminează scena fără licurici şi stele artificiale. Glasul umple de culori spaţiul din jur. Poartă cu măndire numele Maria Răducanu. Cântă foarte mult în străinătate - Statele Unite, Franţa, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon şi....în curând, va urca din nou pe scena Teatrului de Artă Bucureşti (Str. Sfântul Ştefan nr. 21)! Vineri, 24 ianuarie, de la ora 20:15, Maria Răducanu vă invită la un concert cum n-a mai fost un altul.   

Cum este o artistă greu de categorisit stilistic, de un clasic nonconformism, Maria îşi provoacă publicul, cu fiecare nouă apariţie, la sinceritate, deschidere, declişeizare, eliberare. “Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreaţă face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, mărturisea artista.

Maria Răducanu este o fire boemă, nu se gândeşte câţi bani câştigă din meseria pe care o practică cu multă pasiune: “Dacă m-aş gândi la câţi bani iau după un concert, n-aş putea să cânt o notă. Nu sunt oglinda banilor pe care-i câştig lunar sau a confortului din casă. Sună cumva romantic, dar viaţa unui om - eventual şi bruma de artă din ea - sunt, totuşi, libere de adunări şi scăderi, de chitanţe şi note de plată”, spune artista. Există şansa să devină extrem de bogată într-o zi din viaţa aceasta? S-ar putea dacă... “ar apărea o echipă de sfinţi ortodocşi, deghizaţi în manageri, care să se descurce cu totul fără concursul meu. Promit că, dacă fac miliarde, le donez copiilor şi bătrânilor şi nu-mi iau maşină. Nici aer condiţionat acasă”, mărturiseşte Maria Răducanu. Până atunci, nu uitaţi de concertul de vineri, de la Teatrul de Artă Bucureşti, unde intrarea se poate face pe baza a 30 de lei.

 

×