x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Marty Cintron de la No Mercy, rețetă specială pentru români

Marty Cintron de la No Mercy, rețetă specială pentru români

26 Apr 2019   •   12:30
Marty Cintron de la No Mercy, rețetă specială pentru români

Solistul și actorul american Marty Cintron, pop starul anilor ’90, aduce din nou în România hiturile de-acum aproape trei decenii, „Where Do You Go”, „My Promise” ori „Please Don’t Go”. Omul din spatele trupei No Mercy, cu care a vândut peste zece milioane de albume în întreaga lume, vine la DISKOteka Festival la Timișoara, între 31 mai și 2 iunie, pe stadionul Dan Păltinişanu.

Marty Cintron nu este deloc străin de România, el a venit de peste 12 ori la noi în țară, să se distreze, dar să și mănânce celebrele sarmale, al căror fan declarat este.

 „Am ajuns în România nu pentru un concert, pentru o vizită privată, în urmă cu 12 ani. Am tot revenit de atunci, am făcut aproape jumătate de ţară, am prieteni mulți și, mă laud un pic, știu multe cuvinte în limba romană: hai noroc, sarmale, ţuică, burtă soup”, declară Marty Cintron.

La vânătoare de ouă

Artistul și-a petrecut sărbătorile de Paște în New York cu familia, fiind născut acolo. Își reamintește cu plăcere de copilăria petrecută acolo, dar și de sărbătorile pascale, când pleca împreună cu copiii din zonă la vânătoarea de ouă roșii organizată de părinți în Central Park.

„Familiile noastre ascundeau ouă într-o anumită zonă din Central Park, iar noi trebuia să le găsim într-un timp record. Cine găsea cele mai multe ouă era premiat cu dulciuri și iepurași de ciocolată, sub privirile geloase ale celorlalți copii. Eu câștigam mereu, însă apoi împărțeam dulciurile mele cu restul. Acum ca adult nu mai fac asta, însă rememorez cu plăcere întotdeauna amintirile acestea”, povestește Marty cu nostalgie.

Rețeta de familie a artistului

Deși acum nu mai participă la vânători de ouă roșii, celebrul artist a rămas totuși cu o tradiție importantă, păstrată din copilărie: rețeta lui specială de pancakes. Astfel, Marty nu ratează nicio sărbătoare fără să prepare personal aceste clătite delicioase, iar acum ne-a împărtășit și nouă rețeta lui secretă.

Ingrediente:

 1 ½ căni de făină

6 linguri de zahăr

2 lingurițe de praf de copt

¼ linguriță de sare

1 ¼ căni de lapte 1% grăsime

¼ căni de unt de arahide

1 lingură de ulei de floarea-soarelui

½ linguri de extract de vanilie

2 ouă mari ușor amestecate

Mod de preparare: Presărați ușor făină în cana de măsurare uscată și neteziți cu cuțitul. Amestecați apoi făină, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol mare. Combinați laptele și ingredientele rămase; se adaugă la amestecul de făină, amestecând pană la uniformizare. Turnați aproximativ ¼ din cană într-o tigaie mare, în mijloc. Întoarceți clătitele când sunt acoperite cu bule și marginile fierte.

*Marty Cintron va cânta live la Timişoara, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa: DISKOteka Festival.

 

* Organizatorii festivalului au lansat campania #DISKOteka_Family, adresată celor care au unul sau mai mulți copii și doresc să vină cu ei la eveniment. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 ani și 14 ani au acces gratuit alături de cei 2 părinti. Campania este valabilă în limită locurilor disponibile pentru toți cei care cumpără cel puțin 2 abonamente de adult (mama+tata) și doar pentru sectoarele de tribună, cu loc pe scaun. Această campanile nu se aplică pentru zonele standing și nici pentru abonamentele de 1 zi.

×
Subiecte în articol: Marty Cintron