x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica MooNDay Jazz, Blues and More. Astăzi: Grupul Iordache

MooNDay Jazz, Blues and More. Astăzi: Grupul Iordache

de Dana Andronie    |    30 Sep 2013   •   12:20
MooNDay Jazz, Blues and More. Astăzi: Grupul Iordache

În Bucureşti există locuri puţine care fac loc proiectelor de jazz şi blues în programul de seară. Sunt considerate evenimente de risc pentru acei patroni de club care îşi doresc un câştig mare şi relativ imediat. Publicul destinat unui entertainment elegant e considerat a fi puţin, ocupat şi pretenţios când vine vorba de ventilaţie şi sunet.

Şi totuşi, în acest peisaj, apare în Bucureşti seara MooNDay. O seară de luni în care, în permanenţă, va oferi 2 ore de muzică cu M mare.

“MooNDay Jazz, Blues and More este proiectul atipic prin care încercăm să oferim răsfăţ cultural într-o zonă din Bucureşti cumva separată de atmosfera pestriţă din Centrul Vechi. Ne aflăm în Piaţa Victoriei, spaţiul este generos, punem la dispoziţia artiştilor toate condiţiile pentru ca ei să poată face ceea ce ştiu atât de bine: să ne bucure inima şi mintea. Suntem pretenţioşi în sensul bun: oferim condiţii foarte bune, prin intermediul organizatorului serii chemăm artişti români de top, vom avea şi invitaţi din străinătate, totul pentru ca publicul rafinat pe care îl au aceste genuri muzicale denumite generic de nişăă să se bucure pe deplin. E un parteneriat complet între noi – ca şi club, organizator, artişti şi public” - ne-a declarat Alex, unul dintre cei care deţin clubul Puzzle Cafe-Bistro & Live Events din Bucureşti.

MooNDay a debutat pe 23 septembrie cu concertul Cobzality. Aniversarea a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase s-a dorit a fi chiar de ziua artistei şi de aceea proiectul Kusak/Naidin, Cântice'n Cerc s-a desfăşurat miercuri, pe 25 septembrie, într-o atmosferă absolut minunată. Serile de Luni vor continua, cu încăpăţânare şi astăzi, pe 30 septembrie, un alt proiect muzical cu totul aparte va umple sonor seara de luni: Grupul Iordache.

Într-o componenţă minunat-muzicală, Grupul Iordache vine cu un playlist ce include piese aflate pe cele 3 albume care au apărut până acum. Există încă un album care aşteaptă să fie lansat. Pe scenă vor urca Iordache – saxofoane, Sebastian Burneci – trompetă, Dan Alex Mitrofan – chitară, Uţu Pascu – bas şi Tavi Scurtu – baterie.

Va fi o seara aparte? Da! Ca fiecare seară de Luni despre care credem că merită să supravieţuiască...


×