x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica MUZICĂ LATINĂ - Ritm şi romantism în spectacolul lui Kenny G

MUZICĂ LATINĂ - Ritm şi romantism în spectacolul lui Kenny G

de Alex Revenco    |    12 Mar 2009   •   00:00

La Sala Palatului, faimosul saxofonist american va interpreta atât hituri mai vechi, cât şi melodiile noului său album “Rhythm & Romance”.




Kenny G, unul dintre cei mai mari instrumentişti din lume


Lansat anul trecut, albumul “Rhythm & Romance” a fost considerat drept un proiect destul de îndrăzneţ pentru un artist recunoscut pentru faptul că niciodată nu se aventurează în ceva pentru a vinde câteva exemplare în plus. Inspirat din dragostea lui Kenny G pentru discurile bossa nova, de început, ale lui Stan Getz, acest album constituie un adevărat succes. Este primul album care a fost nominalizat pentru Latin Grammy Awards la categoriile “Cel mai bun album instrumental” şi “Cea mai bună înregistrare audio”, nominalizări de care Kenny este foarte mândru tocmai pentru că nu are sânge latin şi, după cum chiar el spune, “este un domeniu care aparţine altei lumi”.

MIXAT ÎN PROPRIUL STUDIO

Este de asemenea primul disc pe care l-a mixat în propriul său studio şi totodată primul realizat după încheierea colaborării cu Arista Records, casa de discuri unde a debutat în 1982. De-a lungul timpului, a vândut peste 48 de milioane de discuri, iar “Rhythm & Romance”, ce a debutat în topul Billboard direct pe locul 14, are de asemenea vânzări foarte bune. Pe acest disc Kenny G a fost acompaniat de o pleiadă de muzicieni extrem de talentaţi, precum basistul Alex Acuna, percuţionistul Paulinho Da Costa, basistul Nathan East şi pianistul Walter Afanasieff. La înregistrări au mai participat în calitate de invitaţi grupul pop latin Camila şi Barbara Munoz, nume binecunoscute amatorilor de muzică latină. “După ce am înregistrat discul, iar lumea l-a ascultat, majoritatea au crezut că toate piesele sunt coveruri. Acestă observaţie a fost pentru mine un mare compliment”, afirma renumitul artist.

CERERE MARE DE BILETE
Kenny G va susţine un spectacol de zile mari la Sala Palatului, la data de 30 aprilie, când va interpreta atât piese de pe albumul “Rhythm & Romance”, cât şi single-uri de succes din discografia sa. “Sunt onorat că artistul a acceptat invitaţia de a cânta la Bucureşti şi, în egală măsură, mulţumit de cererea mare de bilete din partea publicului. La scurt timp de la punerea biletelor în vânzare am simţit că este un artist aşteptat de foarte mulţi români, cărora le-a «acompaniat» cele mai intime şi fericite momente din viaţă. Primul concert Kenny G din România va readuce amintiri plăcute în sufletele romanticilor de toate vârstele”, ne asigură Pepino Popescu, organizatorul concertului. Biletele costă între 80 şi 180 de lei şi sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center sau la www.vreaubilet.ro, www.blt.ro şi www.bilete.ro.

×
Subiecte în articol: muzica kenny