x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzică lăutărească pentru Ricchi e Poveri!

Muzică lăutărească pentru Ricchi e Poveri!

de Dana Andronie    |    04 Feb 2014   •   18:56
Muzică lăutărească pentru Ricchi e Poveri!

Anul trecut au promis că se vor întoarce “cu mai mult chef”. Iată că se ţin de cuvânt! Pe 26 februarie, revin la Sala Palatului. “Mamma Maria”, “Acapulco”, “Sara perche ti amo”,”Che sara”, “Voulez-vous danser”, “Dimmi quando”, “Parla con cuore”. După această colecţie de titluri, v-aţi dat seama că este vorba despre Ricchi e Poveri.

Trioul format din Franco Gatti, Angela Brambati şi Angelo Sotgiu a cunoscut consacrarea la celebrul Festival de la SanRemo, ediţia 1970, pe care au câştigat-o cu piesa “Se m’innamoro”. De la debut, formaţia a vândut peste 20 de milioane de discuri şi a scos 19 albume de studio.

Anul trecut, înaintea spectacolului de la Sala Palatului, Franco Gatti şi-a pierdut fiul.  
A fost un moment de cumpănă peste care membrii trupei au trecut, fără să se despartă.  Îi leagă totuşi patru decenii de carieră. Angela Brambati şi Angelo Sotgiu i-au fost alături lui Franco Gatti, ajutându-l să depăşească acel moment tragic. Împreună au realizat că muzica vindecă, că mai au atâtea de spus. Prietenii şi admiratorii le-au dat puterea de a nu renunţa la Ricchi e Poveri! 
“Tabloul primit de la fanii de la Bucureşti în memoria fiului meu, ce reprezenta un copil cu aripi de înger, l-am luat în Italia şi a ajuns pe mormântul fiului meu”, a mărturisit Franco Gatti.

Angela, Angelo şi Franco ajung în România pe 25 februarie şi vor fi cazaţi la un hotel de cinci stele din Bucureşti. Au dat comanda deja organizatorului Niki Constantinescu să li se pregătească doar mâncare tradiţională românească. De asemenea, şi-au exprimat dorinţa de a asculta live muzică lăutărească. Dacă-i musai, cu plăcere! Organizatorul va trebui să găsească lăutarii pe care tot el îi va şi plăti!

Biletele pentru concertul din 26 februarie se găsesc la Sala Palatului, în reţeaua Eventim  şi online pe bilete.ro. Cel mai scump bilet costă 300 de lei (Categoria VIP), iar cel mai ieftin – 60 de lei.


×
Subiecte în articol: Ricchi e Poveri