x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Nicu Alifantis: “Ne suportăm fără să ne doară!”

Nicu Alifantis: “Ne suportăm fără să ne doară!”

de Dana Andronie    |    26 Sep 2013   •   15:22
Nicu Alifantis: “Ne suportăm fără să ne doară!”
Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă - 4 corifei care îşi numără ridurile, cearcănele, îşi pipăie amintirile, se amuzăm de ce-au fost, ce sunt, dar mai ales de ce vor fi!

Pe 6 octombrie, ”îmblânzitorul de corifei” - Aurel Mitran - îi reuneşte pe Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă, la Sala Palatului! Un bilet costă 70 de lei (Categoria I-a) sau 50 de lei (Categoria a II-a). Durata spectacolului: până la ultimul client! Vă puteţi cumpăra bilet de la Bilete.ro, Eventim.ro, Myticket.ro sau de la casieriile Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Magazinele Diverta, Magazinele Germanos, Oficiile poştale semnalizate Bilete.ro, Librăria Eminescu, Cinema Patria şi de la staţia de metrou Unirii2.
Un asemenea eveniment se întâmplă odată... la un deceniu. De ce? Pentru că aşa a hotărât Aurel Mitran! Prima întâlnire a celor 4 corifei a fost acum 10 ani, la Circul Globus, şi iată că  “minunea” se repetă. Se doreşte a mai fi şi în 2013, în aceeaşi formulă... consacrată. Până atunci însă, îi vom avea pe Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă la Sala Palatului, cu tandreţuri cu tot, pe 6 octombrie. Poftiţi, la corifei, poftiţi la amintiri, la cântecele de mult ştiute, precum şi altele neştiute până acum! L-am luat la întrebări pe Alifantis şi iată ce ne-a răspuns:

Jurnalul Naţional: Mai există tandreţuri?

Nicu Alifantis: Sunt convins că da, deşi vremurile nu mai sunt prielnice, deşi mentalitatea noilor generaţii este alta, deşi timpul a căpătat cu totul alt ritm şi este într-o continuă competiţie cu noi înşine.

Mai există tandreţuri printre corifei?

Indiscutabil. Suntem alături de mulţi, foarte mulţi ani. Ne intersectaă pe scenă şi în afara ei, cu sau fără voia noastră încontinuu. Ne-am văzut copii crescând împreună, ne numărăm ridurile, cearcănele, ne comentăm pasiunile, ne pipăim amintirile, ne amuzăm de ce-am fost, ce suntem, dar mai ales de ce vom fi, ne suportăm fără să ne doară, ne îngăduim ticurile, hachiţele, tabieturile... Cred că toate acestea sunt semne de tandreţuri...

Ce tandreţuri muzicale ai pregătit pentru Andrieş, Baniciu şi Vintilă?

Secret. Taină mare. Lăsaţi-mă să îi uimesc, să vă uimesc.

Cum este corifeul Alifantis, la 10 ani după prima întâlnire oficială a celor patru corifei?


În primul rând, mai trecut prin viaţă cu 10 ani. Deci mai încărunţit, mai chel, mai gras sau mai slab, mai mult sau mai puţin maturizat, nu-mi dau seama, dar sigur mai ciufut, mai tipicar, mai perfecţionist, mai dornic de joacă.

Te vezi peste 10 ani în aceeaşi  formulă? Este un format care poate fi adus în faţa publicului  odată la un deceniu?

Bănuiesc că te referi la formula chimică. Am auzit că formolul face minuni. Lăsând gluma de-o parte, cred că domnul Mitran, “îmblânzitorul de corifei”, cum i se spune, ar trebui să pună deja în vânzare biletele pentru concertul din 2023.

×