x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica New World Sinfonia

New World Sinfonia

de Alex Revenco    |    11 Sep 2008   •   00:00
New World Sinfonia

SUPERCONCERT  ●  Al Di Meola, Fausto, Peo & Gumbi
Diseară, de la ora 19:30, celebrul chitarist american susţine un concert extraordinar la Sala Palatului. Spectacolul este inclus în turneul mondial, care a început în luna mai a.c. şi continuă în 2009.



SUPERCONCERT  ●  Al Di Meola, Fausto, Peo & Gumbi
Diseară, de la ora 19:30, celebrul chitarist american susţine un concert extraordinar la Sala Palatului. Spectacolul este inclus în turneul mondial, care a început în luna mai a.c. şi continuă în 2009.

Cei de la Amphitrion, organizatorii evenimentului din această seară, au veşti bune pentru admiratorii lui Al Di Meola. Astfel, la sfîrşitul concertului este programată o sesiune de autografe şi la Sala Palatului se vor găsi de vînzare trei dintre cele mai recente albume. După cum se ştie, la Bucureşti, ca şi în aproape întreg turneul, Al Di Meola va evolua alături de New World Sinfonia, adică Gumbi Or-tiz – percuţie, Peo Alfonsi – chitară şi Fausto Beccalossi – acordeon. Absolvent al renumitei Berklee College of Music, Al Di Meola (54 de ani) este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile. Desemnat de patru ori “Best Jazz Guitarist” de către “Guitar Player Magazine”, Di Meola a explorat de-a lungul anilor o întreagă varietate de stiluri, dar latin jazz fusion i se “potriveşte” de minune. Istoricul în arta chitarei Robert Lynch a mărturisit la un moment dat: “În istoria chitarei, nimeni nu a reuşit să facă mai mult pentru a avansa instrumentul în sensul pur, aşa cum a reuşit Di Meola. Stăpînirea totală a diferitelor stiluri şi îndemînarea sa sînt pur şi simplu uluitoare. Mă simt privilegiat că am avut ocazia să studiez munca lui de-a lungul tuturor acestor ani. De curînd mă uitam la un clip mai vechi al domnului Di Meola, în care cînta clasicul hit Rolling Stones «Jumpin’ Jack Flash». Am rămas de-a dreptul uimit de abilitatea sa de a asimila asprimea lui Keith Richards şi stilul rock and roll”. De-a lungul timpului, Al Di Meola a cîntat alături de mari muzicieni precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, Stanley Clarke, Jean Luc Ponty, Jan Hammer etc.

RESTRICŢII. Organizatorii concertului de la Bucureşti au ţinut să informeze publicul  spectator asupra faptului că în sala de spectacol nu este permisă intrarea cu aparate foto şi camere de luat vederi.

Alex Cotoi cîntă cu Di Meola

Cîştigătorul concursului organizat de Amphitrion cu ocazia concertului Al Di Meola este Alexandru Cotoi, 23 de ani. El va avea şansa de a cînta în această seară o piesă alături de celebrul chitarist. A început studiul chitarei la 14 ani. “Iniţial am început mai uşor cu chitara acustică, apoi am primit o chitară electrică de la ai mei şi am început să dezvolt o pasiune din ce în ce mai mare pentru instrument. Timp de doi ani am avut un profesor de chitară extraordinar, Alexandru Avramovici, apoi am mai avut cîteva şedinţe şi cu chitaristul de jazz Sorin Romanescu.” După care l-a “descoperit” pe Al Di Meola. “M-a fascinat în primul rînd abordarea lui în special din punct de vedere ritmic. Apoi, în mod firesc, am fost atras de tehnica lui ieşită din comun şi demnă de invidiat... Faptul că o să cînt cu el e un vis devenit realitate şi, în acelaşi timp, o povară foarte mare”, a mărturisit Cotoi.

×
Subiecte în articol: muzica meola