x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie pentru 25.000 de lire sterline

O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie pentru 25.000 de lire sterline

09 Mar 2018   •   20:20
O chitară care i-a aparţinut lui Eric Clapton, vândută la licitaţie pentru 25.000 de lire sterline

O chitară care i-a aparţinut muzicianului Eric Clapton, având ca semn distinctiv o arsură de ţigară, s-a vândut la licitaţie contra sumei de 25.000 de lire sterline, informează Press Association.

Estimat iniţial la 10.000 de lire, instrumentul, o chitară acustică Guild D55NT din 1978, din lemn natural, a fost vândut de casa de licitaţii Gardiner Houlgate din Corsham, comitatul Wiltshire, Marea Britanie.

Chitara s-a aflat în proprietatea cunoscutul muzician între 1978 şi 1999, înainte de a o vinde la o licitaţie caritabilă în New York pentru a strânge bani pentru centrul său de reabilitare a dependenţilor de alcool şi de droguri Crossroads.

Potrivit casei de licitaţii, chitara pare să aibă aceleaşi coarde ca atunci când era deţinută de Clapton, deoarece acestea sunt legate în acelaşi stil cu cel practicat de tehnicianul acestuia, Lee Dickson.

Muzicianul obişnuia să aşeze o ţigară aprinsă la capul chitarei.

În conformitate cu evidenţele furnizate alături de instrument, artistul a folosit chitara pentru a compune şi a înregistra.

La licitaţie au mai fost vândute, printre altele, o etajeră confecţionată de fostul membru al trupei Pink Floyd, Syd Barrett, salvată din locuinţa acestuia după moartea artistului, în 2006. Piesa de mobilier din placaj a fost vândută unei persoane din Elveţia, pentru 120 de lire.

''A fost o vânzare extraordinară, care ne-a depăşit pe departe aşteptările. Ştiam că interesul pentru chitara lui Clapton va fi mare, dar în niciun caz de un asemenea nivel'', a spus expertul în licitaţii Luke Hobbs.

''Cumpărătorii din sala de licitaţii exclamau de fiecare dată când preţul urca. A fost una dintre cele mai tensionate vânzări la care am participat'', a adăugat el.AGERPRES/

×
Subiecte în articol: eric clapton chitara vanduta licitatie