x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O chitară folosită de Bob Dylan, Eric Clapton şi George Harrison a fost vândută la licitație

O chitară folosită de Bob Dylan, Eric Clapton şi George Harrison a fost vândută la licitație

20 Mai 2018   •   11:30
O chitară folosită de Bob Dylan, Eric Clapton şi George Harrison a fost vândută la licitație

O chitară emblematică pentru trecerea lui Bob Dylan de la folk la rock s-a vândut sâmbătă cu 495.000 de dolari la o licitaţie dedicată ''legendelor muzicii'', organizată la New York, informează AFP. 

Chitara, un Fender Telecaster din 1965 care a aparţinut lui Robbie Robertson, chitarist al lui Bob Dylan, a fost folosită atât de Dylan cât şi de Eric Clapton şi George Harrison, potrivit casei de licitaţii Julien's Auctions care a organizat vânzarea. Valoarea ei fusese estimată la o sumă cuprinsă între 400.000 şi 600.000 de dolari. 

Chitara a marcat trecerea interpretului de la piese folk precum "The Times They Are A-Changin" la perioada electrică şi melodii ca "Like a Rolling Stone". 

Printre alte chitare celebre adjudecate sâmbătă se numără primul astfel de instrument electric al lui George Harrison, un Hofner Club 40 vândut cu 430.000 de dolari, dar şi o chitară Fender Telecaster din lemn de trandafir fabricată pentru Elvis Presley în 1968, care a ajuns la un nou proprietar în schimbul sumei de 115.200 de dolari. 

La peste 40 de ani după moartea sa, obiectele ''Regelui'' continuă să fie vândute la licitaţii pentru sume importante. O centură a lui Elvis, bogat decorată, pe care artistul a purtat-o în timpul unui concert susţinut în Hawaii în 1972, s-a vândut cu 354.400 de dolari. De asemenea, un inel de diamant în formă de stea, donat de Elvis unei admiratoare în timpul unui concert din 1975, a fost adjudecat cu 100.000 de dolari. 

La licitaţia de sâmbătă au fost vândute, de asemenea, mai multe ţinute de scenă care au aparţinut unor artişti precum Elton John, Britney Spears şi Michael Jackson. 

Un costum vestă şi pantalon din piele purtat de interpretul hitului ''Thriller'', asortat cu o cămaşă galbenă, a fost vândut pentru 217.600 de dolari, conform Julien's Auctions. 

Pentru suma de 179.200 de dolari un colecţionar anonim a achiziţionat o centură de piele cu cataramă de argint marcată cu litere de aur ''BAD''. 

Vineri, Julien's Auctions a organizat o licitaţie în cadrul căreia au fost puse în vânzare mai multe obiecte care au aparţinut lui Prince, artist decedat în 2016. 

Circa 600 de seturi de obiecte aparţinând unor vedete ale muzicii au fost puse în vânzare în cele două zile, valoarea acestora depăşind şase milioane de dolari, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Julien's Auctions.AGERPRES

×