x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O lansare cu cântec din diaspora!

O lansare cu cântec din diaspora!

de Dana Andronie    |    15 Iul 2014   •   15:01
O lansare cu cântec din diaspora!
Doru Rocker Ionescu vă invită la “Preoteasa”

Dacă v-aţi făcut deja program pentru ziua de mâine, trebuie să-l uitaţi! Sunteţi invitaţi la lansarea unei cărţi atipice, după chipul şi asemănarea autorului – Doru Ionescu. Cum, care Doru Ionescu? Acel Doru Rocker Ionescu, jurnalistul tv care filmează muzicieni (şi nu numai) români din diaspora, stabiliţi în străinătate din anii ’60 încoace (cele mai recente cazuri – din 2010), pentru TVR Internaţional (emisiuni reluate peste vară de TVR 2 zilnic, de la ora 17.00).

Majoritatea intervievaţilor săi au reuşit să emigreze prin muzică, indiferent de genul cântat. O parte au rămas în acelaşi domeniu, ceilalţi şi-au găsit servicii în sfere de activitate dintre cele mai variate. În urma celor 100 de emisiuni, autorul a transcris într-o carte experienţele de viaţă ale intervievaţilor, iar separat a selectat pe un CD 18 melodii semnificative, pop-rock, folk, jazz.
Cartea “Poveşti cu cântec din diaspora. 100 de români şi aventurile lor muzicale” şi  CD-ul “Muzici din diaspora. Discul emigranţilor” vor fi lansate astăzi, la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti - zisă “G.Preoteasa”, în deschiderea concertului corului româno-canadian La Muse (unul dintre personajele cărţii).

Intrarea este liberă, iar cartea şi CD-ul... pe bani. Nu rataţi evenimentul! Doar mâine, 16 iulie, se poate procura cartea. Deocamdată, “poveştile cu cântec” ale lui Doru Ionescu sunt de găsit doar la “Preoteasa”, începând cu ora 19.00. Autorul va fi la dispoziţia publicului doritor de autografe, până la ultimul client.



×