x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O.R.T. Chamber Ensemble în recital la Palatul Tinerimea Română

O.R.T. Chamber Ensemble în recital la Palatul Tinerimea Română

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Mar 2019   •   16:02
O.R.T. Chamber Ensemble în recital la Palatul Tinerimea Română

Palatul Tinerimea Română va găzdui marţi, 26 martie 2019, de la ora 18:00, o Seară de muzică franceză susţinută de O.R.T. Chamber Ensemble. Inedita formaţie este compusă din Adriana Cîlţea – harpă, Flaviu Luduşan - clarinet, Mihai Vaida- flaut, Valentin Şerban – vioară, Mircea Lazăr – vioară, Alexandru Spînu – viola şi Ştefan Cazacu – violoncel.

          Concertul face parte din programul anual de concerte al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română", care își propune să creeze întâlnirea publicului cu cei mai talentați muzicieni ai tinerei generații.

          Seara de muzică franceză aduce în în prim plan o formație camerală compusă din câțiva dintre cei mai valoroși membri ai Orchestrei Române de Tineret. aceștia pregătind un repertoriu perfect adaptat începutului de primăvară, cu lucrări pline de delicatețe și umor subtil, dar și cu

pagini pline de virtuozitate, totul sub semnul inconfundabilei eleganțe a romantismului și impresionismului francez.

          Programul serii va cuprinde : Camille Saint-Saens - Fantezie op.124 pentru vioară şi harpă, Jacques Ibert - Două interludii  pentru flaut, vioară şi harpă, Gabriel Faure - Siciliana op.78 pentru violoncel şi harpă, Jacques Ibert -Trio pentru vioară, violoncel şi harpă şi Maurice Ravel - Introducere şi  Allegro pentru septet.

          Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” declara în legătură cu acest concert: „Mă bucur de fiecare dată când membri ai Orchestrei Române de Tineret se reunesc în formule camerale mai restrânse sau mai ample pentru a descoperi împreună noi pagini din repertoriul infinit pe care îl oferă literatura camerală, o muzică de o complexitate ce nu se lasă descoperită de la prima vedere. Alături de extraordinara experienţă simfonică pe care le-o oferă Orchestra Română de Tineret, descoperirea deliciilor muzicii de cameră este esenţială pentru formarea lor ca artişti.

×