x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica One Republic, în turneu

One Republic, în turneu

de Alex Revenco    |    15 Feb 2008   •   00:00

După hitul “Apologize”, formaţia va cânta alături de Maroon 5

După hitul “Apologize”, formaţia va cânta alături de Maroon 5

 

Grupul pop-rock s-a format în Colorado şi s-a cristalizat în 2003 la Los Angeles, unde  băieţii au reuşit să semneze un contract cu Interscope/ Mosley Music Group. Ei au intrat în studioul de înregistrări şi timp de doi ani au “moşit” albumul de debut, apărut la sfârşitul anului trecut. Dar până atunci au avut muzica “expusă” pe MySpace, devenind în 2006 una dintre for­maţiile cele mai accesate în comunitatea online.

 

DRUM SCURT. Pare o poveste obişnuită despre încă o trupă nouă care bate la porţile consacrării. Dar pentru OneRepublic (adică Ryan Tedder – voce, compozitor, chitară, pian; Zach Filkins – chitară, voce; Eddie Fisher – tobe, percuţie; Brent Kutzle – bass, celo, keyboards, voce, Drew Brown – chitară) drumul a fost mai scurt. Graţie atât colaborării cu Timbaland, cât şi cu binecunoscutul Greg Wells, remarcat din producţiile muzicale realizate pentru Mika şi Deftones, printre alţii.

 

2X PLATINĂ. Marele succes avut cu “Apologize” i-a propulsat pe cei cinci în mainstream, reuşind vânzări de peste două milioane de discuri singles şi două Discuri de Platină. După ce anul trecut a cântat cu diferite formaţii mai mult sau mai puţin cunoscute, în 2008, OneRepublic va pleca în turneu alături de The Daylights, Maroon 5, Brandi Carlile şi Ry Cuming.

×
Subiecte în articol: muzica