x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica OpenStage 2020 Online. Casa Dinu Lipatti are acum fani în toată țara

OpenStage 2020 Online. Casa Dinu Lipatti are acum fani în toată țara

de Diana Scarlat    |    08 Mai 2020   •   17:07
OpenStage 2020 Online. Casa Dinu Lipatti are acum fani în toată țara

Perioada de lockdown a contribuit la creșterea vizibilității Casei Artelor Dinu Lipatti. Transmiterea concertelor de muzică clasică live a atras un număr foarte mare de melomani din întreaga țară către un centru cultural cunoscut, până acum două luni, de un număr relativ mic de oameni. Cea de-a treia ediție a programului cultural Casa Lipatti OpenStage 2020 Online din luna mai constă într-o stagiune de Recitaluri lunare, pe o temă dată, dedicată muzicienilor profesioniști de toate vârstele.

 

 

 

Cea de-a treia ediție Casa Lipatti OpenStage - Lipatti „loves” Enescu și Muzica românească - este dedicată marelui compozitor, violonist, dirijor, pianist și profesor George Enescu, de la a cărui trecere în eternitate s-au împlinit, în această lună, 65 de ani, precum și marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti și muzicii clasice românești. Datorită succesului de care se bucură și a numărului mare de înscrieri, cea de-a treia ediție se va desfășura în două etape: cea dedicată artiștilor profesioniști, pe data de 24 mai 2020, și varianta Junior, pe 31 mai 2020. „Cele mai performante interpretări din toate Edițiile desfășurate pe parcursul întregului an vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală Casa Lipatti Open Stage 2020, ce va fi organizat în data de 2 decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti”, anunță organizatorii.

 

Artiști renumiți ne așteaptă online

 

Gala Lipatti va avea loc în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepțional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român și-a petrecut orele de studiu și de creație. Programul este coordonat de pianista Mădălina Pașol și condus de regizoarea și pianista Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”. Înscrierile se vor face la adresa de e-mail openstage@casaartelordinulipatti.ro în perioada 5-17 mai 2020, în baza Regulamentului, a Fișei de înscriere și a transmiterii înregistrărilor cu o lucrare completă sau mai multe, din repertoriul muzicii românești clasice, prin wetransfer.com, la adresa de e-mail menționată. Pentru Casa Lipatti Open Stage dedicată artiștilor profesioniști, înregistrările trimise trebuie să aibă o durată între 10 și 30 de minute, iar pentru Casa Lipatti Open Stage Junior, între 5 și 15 minute.

 

 

Primăria Municipiului București, prin „Casa Artelor Dinu Lipatti”, lansează sesiunea de înscrieri pentru  a treia ediție Casa Lipatti OpenStage 2020. Recitalurile vor fi transmise online, la ora 17.00, în regim de premieră, pe paginile de Facebook, YouTube și Instagram ale Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

×
Subiecte în articol: OpenStage 2020 Online