x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Oraşul Detroit se pregăteşte pentru a se despărţi cu toate onorurile de regretata Aretha Franklin

Oraşul Detroit se pregăteşte pentru a se despărţi cu toate onorurile de regretata Aretha Franklin

28 Aug 2018   •   14:35
Oraşul Detroit se pregăteşte pentru a se despărţi cu toate onorurile de regretata Aretha Franklin

Oraşul Detroit (SUA) se pregăteşte să se despartă cu toate onorurile de fiica sa adoptivă Aretha Franklin, regina muzicii soul, cu funeralii demne de o eroină a mişcării pentru drepturile civile americane, relatează EFE. 

Aretha Franklin, care a murit pe 16 august la 76 de ani, este cunoscută în întreaga lume pentru vocea şi talentul său muzical, însă viaţa ei a fost strâns legată de mişcarea pentru drepturi civile din SUA şi lupta feministă, astfel încât familia a dorit să-i organizeze funeraliile care să onoreze acest militantism. 

Autorităţile oraşului şi muzeului Charles H. Wright al Istoriei Afro-Americane din localitate, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al Arethei Franklin va fi expus publicului marţi şi miercuri, au oferit noi detalii privind evenimentele în care regretata cântăreaţă va fi omagiată şi care vor culmina vineri cu înmormântarea. 

Se aşteaptă ca zeci de mii de persoane să vină la Muzeul de Istorie Afro-americană din Detroit, unde a fost depus în 2005 şi sicriul celebrei activiste afroamericane Rosa Parks, care în 1955 a refuzat să se ridice de pe locurile din autobuz rezervate albilor, în Alabama segregaţionistă din acea vreme. 

O capelă unde vor putea fi aprinse lumânări a fost instalată în acest muzeu care va rămâne deschisă publicului timp de 12 ore marţi şi miercuri, pentru a permite unui număr cât mai mare de persoane să-i aducă un ultim omagiu. Autorităţile i-au avertizat pe cei care vor să vină la Muzeul de Istorie Afro-americană din Detroit că se vor forma cozi lungi la intrare. 

Joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al Arethei Franklin va fi depus la biserica baptistă New Bethel, unde tatăl cântăreţei a fost pastor. Clarence LaVaughn Franklin, a slujit în acest lăcaş din 1946 până în 1979, anul în care a murit împuşcat într-o tentativă de jaf asupra casei sale. Joi va avea loc şi concertul susţinut în onoarea ei la care se aşteaptă să participe artiştii Stevie Wonder, Jennifer Hudson şi Faith Hill, alături de cântăreţii de R & B Chaka Khan, Ron Isley, Fantasia şi Yolanda Adams. 

Funeraliile regretatei cântăreţe vor avea loc vineri la Greater Grace Temple, o biserică din zona de est a oraşului Detroit cu o capacitate pentru 4.000 de persoane, loc unde au fost organizate în 2005 şi funeraliile militantei Rosa Parks. Familia lui Franklin a anunţat că fostul preşedinte american Bill Clinton (1993-2001) va fi unul dintre oratorii ceremoniei la care nu sunt invitaţi decât membri ai familiei şi prietenia ai artistei şi personalităţi ale lumii politice şi drepturilor civile. 

După funeraliile de vineri, Aretha Franklin va fi înhumată în cimitirul Woodlawn din Detroit, alături de tatăl său, reverendul C.L. Franklin, surorile sale Carolyn Franklin şi Erma Franklin, fratele său Cecil Franklin şi nepotul său Thomas Garrett.AGERPRES

×
Subiecte în articol: aretha franklin