x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Padina Fest, muzică şi film în vârf de munte

Padina Fest, muzică şi film în vârf de munte

03 Aug 2011   •   21:00
Padina Fest, muzică şi film în vârf de munte

Timp de cinci zile, singurul festival din Romania care imbina muzica, activitatile montane si filmul va avea loc pe platoul Padina din Muntii Bucegi. Aici se va asculta muzica rock si folk, se vor viziona filme de la TIFF, se vor practica sporturi de munte si, nu in ultimul rand, se va face educatie montana si ecologica.

Obiectivele festivalului sunt promovarea Muntilor Bucegi si a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montana si eco­logizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural. Padina Fest este un festival complex, gandit sa ofere tuturor participantilor activitati diverse, fara a periclita cadrul natural. Pe toata durata festivalului, cei prezenti se vor putea bucura de muzica buna si aventura pe munte: biciclete, tiroliana, rapel, catarare, drumetii pe trasee inedite, probe de echilibru (slackline) si oina. Ac­ti­vi­ta­tile de alpinism, Military Camp si Trea­sure Hunt sunt asigurate de EcoXtrem. Pentru cei cu spirit de aven­tura si nevoie de adrenalina echipele salvamont au organizat un Adventure Park cu o varietate de trasee pe corzi de niveluri diferite de dificultate. Alte puncte de atractie sunt balonul cu aer cald, podul indian, catararea pe plasa verticala, inchirierea de biciclete si multe alte activitati cu specific de tabara. Seara, in cel mai inalt cinematograf din Romania, vor rula filme de la TIFF, iar inainte vor avea loc atractive concerte, sustinute de nume binecunoscute ale muzicii. Astazi este o seara folk cu DAC’art, Titus Constantin si Iulia, Emeric Imre. Maine, 5 august, se va dansa cu Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec si Suie Paparude. Sambata, 6 august, trupa Paradox va deschide seara pentru Stillborn, Travka (foto) si Vita de Vie.

La sectiunea activitati culturale, filmele, cate unul pentru fiecare zi de festival, sunt: miercuri – "Iluzio­nistul", joi – "Persepolis", vineri – "I am love", sambata – "Ursul". Editia Pa­dina Fest 2011 acorda o mare atentie Maratonului Bucegilor, o intrecere sportiva pe doua roti ce-si propune sa imbine muntele cu sportul si obiectivele turistice.

La acest maraton mountain bike, participantii vor lua startul de pe platoul Lunca Padinii si pe lungimea celor aproximativ 40 de kilometri de traseu vor avea oportunitatea sa vada locuri precum Lacul Bolboci, Saua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsa, Babele, Crucea Caraiman, Cerdacul, Pestera si multe alte peisaje ale Bucegilor. Alaturi de experienta HyperSport si a Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, Padina Fest si-a pus amprenta asupra organizarii maratonului, in limita a 300 de locuri. Pentru ca lumea sa poata fi aproape de locul distractiei, Padina Fest a pregatit o zona de campare, la editia din acest an fiind asteptati in jur de 2.000 de oameni, mare parte dintre acestia vor alege camparea, iar ceilalti vor fi cazati la cabanele din zona.

Padina Fest implica o logistica impresionanta la care si-au adus contributia Consiliul Judetean Dam­bovita, Primaria Moroeni, echipele de salvamontisti, Hotel Pestera, caba­nierii din zona, Administratia Parcului Natural Bucegi si Crucea Rosie Romana.

Padina Fest duce o politica eco conceputa sa limiteze impactul festivalului asupra mediului, prin deciziile luate in privinta programului, partenerii festivalului si gestionarea resurselor. Mai mult, toate activitatile eco vor fi monitorizate de voluntarii Garzii de Mediu. La locatia festivalu­lui se ajunge: cu telecabina (Busteni – Babele – Pestera), pe jos (Sinaia Cota 2.000 – Padina), cu bicicleta (Sinaia – cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Padina) sau cu masina. Politica eco, regulamentul si alte detalii la www.padinafest.ro .

×
Subiecte în articol: padina fest cabana padina