x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paganini pentru inimi.

Paganini pentru inimi.

de Ema-Augusta Banu    |    01 Iun 2011   •   21:00

Cea de-a patra editie a Turneului National Stradivarius – 'Paganini, inger sau demon?' a fost un succes si o 'reinventare' pentru violonistul Alexandru Tomescu. Capriciu dupa capriciu, oras dupa oras, sunetul viorii Stradivarius Elder-Voicu a sedus publicul prezent in numar mare la toate cele 15 concerte sustinute in cadrul evenimentului: 'Initial mi se parea ca aceasta integrala Paganini este destul de restransa ca interes, insa reactia publicului a fost fara precedent. Este al noualea turneu national pe care-l intreprind in ultimii cinci ani si este pentru prima data cand se bucura de un succes enorm. Asa ca inchei turneul cu o stare de spirit extraordinara – succesul acesta imi da increderea de a merge mai departe pe aceasta linie si de a indrazni inca si mai mult in proiectele de viitor', a spus Tomescu la petrecerea de incheiere a Turneului Stradivarius.

Pe 5 iunie, ora 19:00, programul capriciilor va fi reluat in scop caritabil la Sala Radio. Violonistul s-a alaturat demersului Asociatiei 'Inima Copiilor' de a strange fonduri destinate Spitalului de Urgenta pentru Copii 'Marie Curie', ocazie cu care va scoate la licitatie partitura Capriciilor de Niccolo Paganini: 'Acum ca stiu pe dinafara toate capriciile si ma pot dispensa de partitura m-am gandit sa-i dau o alta utilitate, o alta finalitate. Este un obiect drag, special, care a apartinut mamei mele si pe care-l port cu mine de la 10 ani.

Cu cateva saptamani in urma am avut marea placere sa-i cunosc pe cei de la «Inima Copiilor» si parafrazand fraza din Casablanca pot spune ca este inceputul unei frumoase prie­tenii'.

×
Subiecte în articol: muzica