x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Personajul Harry îi aduce lui Horia o noutate absolută, în cei 25 de ani de carieră: primul rol de musical, în „Mamma Mia!”

Personajul Harry îi aduce lui Horia o noutate absolută, în cei 25 de ani de carieră: primul rol de musical, în „Mamma Mia!”

18 Apr 2018   •   20:50
Personajul Harry îi aduce lui Horia o noutate absolută, în cei 25 de ani de carieră: primul rol de musical, în „Mamma Mia!”

Horia Brenciu, care îl va interpreta pe Harry Bright, unul dintre posibilii tați ai Sophiei în musicalul „Mamma Mia!”, este în pline repetiții și așteaptă cu nerăbdare premiera din 24 mai, de la Sala Palatului din București.

Acest rol, în primul musical de Broadway produs în România 100% independent, este cu atât mai special pentru Horia, cu cât Harry îi aduce artistului o premieră în cei 25 de ani de carieră, pe care îi împlinește în acest an.

Mamma Mia! este primul meu musical, prima mea experiență de acest gen și cred că nu puteam să beneficiez de o provocare artistică mai bună pentru aniversarea mea de anul acesta. Mi se pare că în toți cei 25 ani de când am apărut în viața publică, m-am pregătit pentru musical. Am făcut de toate, dar nu asta!”, spune Horia, încântat. Mare iubitor al acestui gen de spectacol, el declară că, de câte ori pleacă în străinătate, merge să vadă și musicaluri și, de asemenea, nu le-a ratat nici pe cele puse în scenă aici.

 „Ca spectator, am văzut toate celelalte spectacole de gen puse pe scenele bucureștene: Chicago, Romeo si Julieta, Fantoma de la Opera, My Fair Lady… Acum mi s-a oferit șansa să fiu distribuit în Mamma Mia!, cea mai vestită dintre ele și totodată prima producție privată de gen. Deci, după ce v-am povestit toate aceste lucruri, veți înțelege pe deplin exclamația mea, când am aflat că am luat castingul: “Mamma Mia!”, încheie artistul.

În „Mamma Mia!”, musicalul care a cucerit întrega lume și care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, personajele spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA, care va impresiona și publicul român datorită distribuției și a producției de amploare. Povestea solară şi amuzantă scrisă de Catherine Johnson este imaginată în paradisul unei insule grecești.

×
Subiecte în articol: Mamma Mia!