x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 1.500 de salseri s-au instalat în Vama Veche

Peste 1.500 de salseri s-au instalat în Vama Veche

de Dana Andronie    |    08 Aug 2012   •   16:53
Peste 1.500 de salseri s-au instalat în Vama Veche

Wilmark Dance Academy, alaturi de Asociatia Romana de Dans, organizeaza a opta editie a festivalului Vama Veche Salsa Week&Bachata (6-12 august).

Evenimentul este dedicat iubitorilor de muzica si dansuri latino-americane si este gazduit de complexul Club D’Or. Peste 1.500 de salseri vor trai "one real latin week", prin lectii de dans si show-uri sustinute de artisti internationali si de cei mai buni DJ latino din Romania. Nu vor lipsi nici petrecerile tematice. Astazi, salserii se vor echipa in staruri rock si se vor exprima pe ritmuri latine. Vineri, 10 august, va fi "white party", iar sambata – "funky party". Pasty (Curacao) si Josta (Olanda) sunt principalii responsabili de workshop-uri si show-uri de zouk.

Energicul Marvin Ramos (Columbia), partenera sa – Kristina Ianilli – si carismaticul Jose Rodriguez (Republica Dominicana) vor dezvalui iubitorilor de salsa cativa pasi magici. Au acceptat invitatia organizatorilor si Los Pambos (Bulgaria), Manuel Mascarell (Spania), James Thomas (Olanda) si Salsilla Dance Company (Olanda). De asemenea, au raspuns la apel si campionii nationali la salsa – Ionut si Andreea, precum si campionii nationali la bachata – Ana si Valentin. Brand managerul acestei editii este profesorul Ciprian Broasca.

Nimic nu-i opreste pe salseri! Chiar daca ocupa posturi importante la slujba, au familii, acestia reusesc totusi sa danseze cate 20-30 de ore pe saptamana. De unde au atata energie? Cin’ sa fie de vina?! Salsa este, in fond, un dans pasional, care iti scoate in evidenta personalitatea, este un dans care te face sa zambesti, te ajuta sa uiti de grijile cotidiene si, totodata, te ajuta sa te mentii in forma, fara sa ajungi la sala.

In Romania sunt din ce in ce mai multi iubitori de salsa. Cum sa nu fie iubit acest dans? Relaxare, evadare, miscare, socializare, buna dispozitie, prietenie, energie pozitiva, recapatarea increderii in sine, o dependenta (sanatoasa), vindecarea unei rani, un medicament pentru suflet, toate sunt incluse in salsa!

Bulgarul Los Pambos a venit cu ideea ca festivalul lui Wilmark sa nu tina trei zile, cat o minune, ci sapte zile! "Romanii sunt petrecareti. Stiu sa se distreze!", a fost argumentul care l-a cucerit pe Wilmark. Ca atare, la Club D’Or s-a deschis ringul de dans si toata lumea este invitata sa se distreze, sa se lase cucerita de ritmul latino. Festivalul se va incheia duminica, 12 august, cu o petrecere, sapunita bina. S-a "preparat" foarte multa spuma pentru piscina apetisanta din clubul care gazduieste cea de-a opta editie a Festivalului Vama Veche Salsa Week&Bachata... Salseri, andiamo!

×