x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Phil Collins

Phil Collins

de Alex Revenco    |    25 Sep 2009   •   00:00
Phil Collins
Sursa foto: /Warner Music/Emi Records

Nu mai cântă la tobe din cauza unei vertebre care-i striveşte măduva spinării



Actualul lider al grupului Genesis a anunţat iniţial că nu va mai cânta niciodată la tobe din cauza unei afecţiuni la coloana vertebrală. "Am cântat la tobe timp de 50 de ani. Acum nici nu mai pot să mă aşez în faţa lor, deoarece o vertebră îmi striveşte măduva spinării. Este prea dureros", a mărturisit artistul. După sute de ore petrecute în spatele tobelor, a apărut această problemă: "Iar acum nici nu pot să ţin beţele fără să fie extrem de dureros, dar, din fericire, încă mai pot cânta cu vocea", a spus Collins.

DEZMINŢIRE. După ce surse apropiate artistului au povestit cum  acesta "este devastat" şi cum "tobele însemnau totul pentru el", Phil Collins (58 de ani) a dat o dezminţire potrivit căreia "despărţirea" sa de tobe este temporară.

El a ţinut să precizeze: "Nu e nici o dramă. În timpul ultimului turneu aveam dureri din cauza vertebrei, şi durerea o resimţeam şi în mâini. Deşi am făcut o operaţie în zona gâtului, mâinile încă nu «funcţionează» normal. Mai am de aşteptat circa un an până când toate vor reintra în normal. Deocamdată nu pot cânta nici la tobe, nici la pian, dar nu sunt disperat. Aşa ceva se întâmplă în viaţă". Ca artist solo, fără Genesis, Phil Collins a vândut peste 150 de milioane de albume.

"Am cântat la tobe timp de 50 de ani. Acum nici nu mai pot să mă aşez în faţa lor, deoarece o vertebră îmi striveşte măduva spinării. E prea dureros"
Phil Collins

Discuri pentru Player

Madonna
CELEBRATION.
Noul album, considerat cel mai spectaculos Best Of din cariera artistei, se va găsi şi în magazinele din ţara noastră începând cu data de 29 septembrie. După 12 discuri singles ajunse numărul 1, 39 de piese pe locul întâi în Billboard's Hot Dance şi şapte albume Number One, Madonna ne oferă această colecţie, distribuită la noi de A&A Records/Warner Music Licensee.

Muse
THE RESISTANCE.
Cel de-al cincilea album de studio a fost înregistrat anul trecut în nordul Italiei şi a fost produs de Muse şi mixat de Mark Spike Stent. Chitaristul şi solistul Matt Bellamys a declarat: "Sunt unele piese care au influenţe clare de R&B contemporan, în special «Timbaland», beaturi sincopate şi voci melodice, iar Dom (Howard - n.r.) a realizat programul tobelor".

Manu Chao
BAIONARENA.
Este un dublu live care conţine un CD şi un DVD înregistrate de artist împreună cu formaţia sa, Radio Bemba. Sunt trei ore de maraton artistic, un spectacol dinamic şi energic, o explozie de veselie, care nu te pot lăsa indiferent. Manu Chao & Radio Bemba sunt cu adevărat extraordinari, aduc culoare şi dinamism, experienţa lor muzicală fiind atât de diversă.

×
Subiecte în articol: muzica