x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pink Martini: Cuban jazz

Pink Martini: Cuban jazz

24 Aug 2007   •   00:00

Orchestra din Portland aduce sound-ul world music la Bucureşti.

Muzica celebrei trupe Pink Martini, cunoscută pentru hituri ca "Amado mio" şi "La Soledad", este un amestec original de genuri precum lounge, latino, jazz, muzică clasică şi soundtrackuri din filme "noir", pe care romănii o vor putea vedea şi asculta la data de 27 octombrie, cănd cei 12 instrumentişti vor concerta in Romănia, la Sala Palatului, in cadrul turneului de promovare a noului album "Hey Eugene!".

SYMPATIQUES. Virtuozul pianist Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei in 1994, pe vremea cănd era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin - ariile de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat inceputul colaborării celor doi.

SUCCES. Prima piesă a formaţiei, "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler"), a devenit instant un hit in Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini. Lansat in 1997, "Sympathique" a primit discul de platină in Franţa şi pe cel de aur in Elveţia, Grecia şi Turcia, succes reconfirmat şapte ani mai tărziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat in Germania, Franţa, Canada, Grecia şi Turcia. "Hey Eugene!", cea mai recentă apariţie discografică, oferă o fascinantă călătorie in jurul globului, un "studiu arheologic al muzicii, imbinănd melodii şi ritmuri din diferite părţi ale lumii pentru a crea un sound modern", aşa cum spune Thomas Lauderdale.

×
Subiecte în articol: muzica pink martini