x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Poesis pe-o “Creangă de aur”

Poesis pe-o “Creangă de aur”

de Dana Andronie    |    10 Apr 2012   •   13:27
Poesis pe-o “Creangă de aur”

Marius Batu si Eugen Baboi s-au unit in cuget si-n actul creativ (desi ii desparte un ocean) si-au conceput al treilea album. Asa se face ca pe 19 aprilie, Teatrul Excelsior are in program “Creanga de aur' – spectacol de lansare oferit de Poesis. Invitati: Mugurel Vrabete si cvartetul Quartelle. Pretul de intrare: 75 de lei. Biletele pot fi achizitionate de la teatru sau online, de pe www.bilete.ro.

Ii multumesc lui Marius Batu pentru bucuria pe care mi-a pricinuit-o daruindu-mi albumul spre ascultare. Si l-am ascultat si l-am tot ascultat, zile in sir. Nu ma mai saturam de starea de bine pe care o primeam ascultand o muzica atat de draga sufletului meu. Asa cum spunea si o buna prietena, intr-o lume bezmetica si bicisnica, urata si mocirloasa moral, a aparut o “Creanga de aur'! Sunt privilegiata ca stiu de ea, ca ma pot bucura de ea. In curand, va puteti bucura si voi...

Jurnalul National: Cu o “Creanga de aur' se poate face primavara in folkul romanesc?

Eugen Baboi: Ar fi frumos, nu-i asa? Dar, gandindu-ne nu neaparat la “Creanga', ci la oricare album folk, nu se poate raspunde decat negativ. Nici un album nu poate sa faca singur ceea ce ar trebui facut de o multime de albume bune.

Marius Batu: Poate nu o primavara intreaga, dar un week-end de primavara, cu siguranta.

In ultima vreme, Poesis face albume doar daca la mijloc se afla si un... ocean. E clar, ati reusit sa faceti ceva iesit din comun!

Eugen Baboi: O multime de oameni colaboreaza astazi prin internet. Uneori, nici nu se cunosc personal. In cazul nostru, intr-un fel suntem cu spatele la zid. Ori o facem asa, ori n-o facem deloc.

Marius Batu: Avem intr-adevar noroc cu tehnica moderna, pentru ca ar fi trebuit ori sa merg eu in Canada, ori sa vina Eugen in Romania, ceea ce la ora asta este imposibil.

Sunteti apreciati pentru ca nu faceti parte din categoria artistilor normali (a se citi obisnuiti)...? Sau care ar fi motivul? Voi din ce motiv va apreciati...? Credeti ca va veti deprecia vreodata?

Eugen Baboi: Incercam intotdeauna sa facem ceea ce stim noi mai bine si sa nu ne lasam tariti de fluctuatiile gustului public. In fond, nu putem sa fim decat cine suntem. Avem cam aceleasi idei ca inainte, aceleasi obsesii, cantam despre aceleasi lucruri.

Marius Batu: Mergem cu incapatanare de ani buni pe acelasi drum, iar semnalele de apreciere vin atunci cand ne uitam in jur si vedem ca nu suntem singuri.

Poesis e mai clasic ca niciodata cu acest album. Este un folk curat, fara conservanti, fara indulcitori si totusi tare duios, bun de recomandat pentru o cura in sanatatea spiritului. Sunteti constienti ca faceti muzica ecologica?

Eugen Baboi: Da, cativa oameni vor fi de acord cu asta. Dar, pentru ca tot ai spus ca este un album “clasic', ma tem ca cei mai multi o sa-l trateze ca pe clasici, pe care nu-i citeste aproape nimeni.

Marius Batu: Am auzit cuvantul “clasic'?... De retinut! Am informatii precise ca la Ateneul Roman salile sunt arhipline. Cine stie?... Poate urmatorul album va fi “POESIS SIMPHONIC'!

Cum ati descrie noul produs care va poarta amprenta?

Eugen Baboi: O poveste lunga, care incepe cu primele idei, uneori foarte inexacte, trece conceptual prin incercari si aranjamente alternative si uneori paralele, apoi prin sunete reale si se termina cu luni in sir de procesare.

Marius Batu: Avand in vedere cererea de pe piata muzicala, acest album este “Boutique-ul' ca o contraoferta la “Hipermarket'.

×