x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Premii consistente la Chira Chiralina

Premii consistente la Chira Chiralina

de Alex Revenco    |    13 Oct 2011   •   21:00
Premii consistente la Chira Chiralina

Ca si in precedentele editii, Consiliul Judetean si Centrul de Creatie sunt organizatorii celui mai important eveniment muzical ce are loc toamna, la Braila, Nicu Alifantis (fiu al orasului) fiind Presedinte de Onoare al Festivalului. Aceasta manifestare, ce se desfasoara pe scena Casei Tineretului, isi propune descoperirea si promovarea a noi talente interpretative si de creatie ale muzicii folk, de continuarea unei importante traditii a genului la Braila.

Pe toata durata festivalului au loc recitaluri de muzica folk, prin care tinerii concurenti vor putea veni in contact cu nume consacrate ale genului, intalniri cu producatori muzicali si un targ de muzica si carte, unde vor avea loc lansari de albume discografice. In acest an, recitalurile vor fi sustinute de Andrei Paunescu – vineri, Victor Socaciu – sambata si Vasile Seicaru – duminica, in timp ce premiile acordate la aceasta editie sunt deosebit de atractive: Marele premiu – 5.000 de lei, Premiul I – 2.500 lei, Premiul II – 2.000 de lei, Premiul III – 1.500 lei, Premiul pentru cea mai buna creatie – 1.000 de lei, Premiul pentru virtuozitate instrumentala – 1.000 de lei, Premiul special al juriului – 1.000 de lei.

Iata principalele conditii de inscriere, extrase din regulamentul Festivalului National de Folk Chira Chiralina: la inscrierea pentru concurs pot participa toti cetatenii romani si straini, rezidenti sau azilanti in Romania, indiferent de sex si religie; se pot inscrie in competitie concurenti cu varsta pana in 35 de ani, implinita in anul in curs; concursul se desfasoara live, iar laureatii marilor premii ai editiilor precedente nu pot participa. Pentru participarea la concurs vor fi desemnati concurentii, interpreti individuali sau grupuri folk, in urma preselectiei, ce va avea loc pana la 28 octombrie 2011.

Concurentii vor trimite trei piese demo in format mp3 la cult.traditional@gmail.com sau pe CD in format mp3 sau wav pe adresa: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Aleea Cresei nr. 1, cod 810407, Bra­i­la, Judetul Braila, pana cel mai tarziu 22 octombrie, data postei. La in­scri­e­re, fiecare candidat va trimite: copie dupa cartea de identitate, un CV personal, doua fotografii color pe suport digital, in format jpg, numarul de telefon mobil la care poate fi contactat, adresa de e-mail. Juriul preselectiei va desemna candidatii admisi pana la 1 noiembrie 2011, rezultatele fiind anuntate telefonic.

×
Subiecte în articol: muzica