x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Queensryche vine la Bucureşti cu Todd La Torre

Queensryche vine la Bucureşti cu Todd La Torre

de Alex Revenco    |    17 Oct 2013   •   18:52
Queensryche vine la Bucureşti cu Todd La Torre

În celebra publicaţie 'Metal Hammer' s- a scris la un moment dat: “Metalul progresiv este unul dintre cele mai complexe şi dificile genuri muzicale. Pentru a cânta aşa ceva  şi să o faci şi bine, este nevoie de virtuozitate, originalitate şi mult curaj. De-a lungul evoluţiei metalului, au existat doar câteva trupe care au definit un gen. Queensryche este pentru metalul progresiv ceea ce a fost Black Sabbath pentru heavy metal”.

După cum se ştie, legendarul grup Queensryche, unul dintre "părinţii fondatori" ai metalului progresiv modern, cântă la Bucureşti duminică, 20 octombrie, la Turbohalle. Programul serii este următorul: 19.00 acces public; 19.30- 20.00 C.O.D.; 20.10 - 20.50 Days Of Confusion; 21.20- 22.50 Queensryche (90 min). Înfiinţată în 1982, formaţia a 'dat lovitura' în 1988 cu superalbumul "Operation: Mindcrime", rămas până astăzi un etalon  al genului progresiv metal. Discul (vândut numai în SUA în peste 1 milion de exemplare)  a fost reeditat în 2003 (cu două bonus tracks) şi în 2006 (deluxe box set), Continuarea, “Operation: Mindcrime II”, a apărut în 2006, s-a bucurat de aprecierea fanilor şi a criticilor muzicali dar n-a reuşit să se ridice la nivelul 'primei părţi'.

 Din cauza faptului că nici următoarele albume,”Take Cover” (2007), “American Soldier” (2009) sau Dedicated to Chaos (2011), n-au impresionat, nucleul grupului (alcătuit din Michael Wilton, Scott Rockenfield şi Eddie Jackson, membri fondatori) a hotărât să-l concedieze pe solistul Geoff Tate, care a fost înlocuit de Todd La Torre, foarte lăudatul solist al grupului Crimson Glory (metal progresiv). Schimbarea s-a dovedit benefică, noul album cu La Torre (intitulat “Queensryche”, ce simbolizează un nou început) fiind foarte bine primit atât de fani cât şi de specialişti. Noul album va fi lansat oficial in Romania pe 20 octombrie, cu ocazia concertului din Turbohalle, organizat de Promusic Events şi Maximum Rock Magazin în colaborare cu Xlab Solutions- producător Nelu Brînduşan.



×
Subiecte în articol: Queensryche