x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Raiul" văzut de Vanessa Paradis

"Raiul" văzut de Vanessa Paradis

07 Sep 2007   •   00:00

Vanessa Paradis, imaginea Coco Chanel, revine pe piaţa muzicală cu un nou album, intitulat "Divine Idylle", a cărui lansare oficială a avut loc la 3 septembrie.

După o pauză de şapte ani, franţuzoaica revine

Vanessa Paradis, imaginea Coco Chanel, revine pe piaţa muzicală cu un nou album, intitulat "Divine Idylle", a cărui lansare oficială a avut loc la 3 septembrie. Noul material vine la şapte ani după "Bliss" (2000) şi reflectă dorinţa arzătoare a căntăreţei de a se implica mai mult pe partea de producţie şi compoziţie. In tot acest timp, artista a preferat să stea departe de studio şi să acorde mai multă atenţie "paradisului" privat alături de soţul ei, actorul Johnny Depp.

ECHIPĂ. Primul extras pe single de pe noul LP poartă acelaşi nume ca titlul discului, "Divine Idylle", şi este insoţit de un videoclip bine executat. Pentru realizarea celui de-al cincilea LP, Vanessa Paradis a decis să lucreze din nou cu Matthieu Chedid, cel care şi-a pus amprenta şi pe precedentul album, şi cu o echipă de profesionişti: Patrice Renson (tobe), Jérôme Goldet (bass) şi Albin de la Simone (keyboards).

ZECE ZILE. "Am lucrat o primă seară in noiembrie 2005, cănd Matthieu a aranjat unele căntece şi le-a făcut să sune sublim. După-amiaza zilei următoare am petrecut-o in studio. Am primit o mănă de ajutor din partea lui Frank Monnet, care a scris două texte in două ore. A fost una din acele seri magice care durează pănă tărziu", mărturiseşte Vanessa. "Apoi, timp de un an şi jumătate, am stat la Los Angeles, ocupăndu-mă de foarte multe treburi. Acest album a fost conceput in condiţii ideale: să petreci zece zile muncind şi apoi să poţi lăsa să treacă două luni pănă la următoarea sesiune, asta iţi dă o perspectivă deosebită. In plus, şi-a spus cuvăntul şi nostalgia acelor vremuri. Cănd ne-am regăsit, aveam o asemenea energie, o aşa bucurie de a fi impreună!", a adăugat frumoasa solistă.

Cele 11 piese sunt melancolice, dar in acelaşi timp şi extrem de captivante: "Divine Idylle", "Chet Baker", "Les Piles", "Surtout", "Des Que Je Te Vois", "Les Revenants", "Junior Suite", "L’Incendie", "La Bataille", "La Melodie" şi "Jackadi".

×
Subiecte în articol: muzica