x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Reacţii din toată lumea, la piesa "Father" a trupei Manowar

Reacţii din toată lumea, la piesa "Father" a trupei Manowar

de Catalina Iancu    |    01 Iul 2009   •   00:00

Manowar a primit reacţii din toată lumea la piesa "Father". "Răspunsul primit la melodia amintită a fost fenomenal!", spun artiştii. Ei au adunat cele mai emoţionante mesaje şi le-au postat pe pagina de MySpace a trupei. Printre ele şi cel al unui român, care şi-a "convertit" bunicul la muzica rock, cu ajutorul sentimentelor pe care metalul de calitate le poate exprima.



Prima piesă lansată de pe noul EP Manowar "Thunder in the Sky" a fost interpretată în 16 limbi şi a fost inclusă ca bonus CD. Imediat ce fanii au ascultat-o în limba maternă a fiecăruia, email-urile au început să curgă: "Numele meu e Ayten Karasakal şi sunt din Turcia. Am 15 ani şi ador piesa Baba (Father în turcă). Îmi place Manowar foarte mult. Sunteţi cei mai buni. Veţi purta mereu steagul metal-ului. Vrem să vă vedem în Turcia! Vă rog, vă rog, vă rog, veniţi în ţara noastră! Multumim pentru piesa în turcă", spune un tânăr admirator. "Nu am cuvinte să exprim tot ce simt când ascult piesa în limba mea maternă. A fost o idee minunată să o înregistraţi în atâtea limbi. Le-aţi oferit, cred, astfel un sentiment fanilor că fiecare în parte e special. Cel puţin în cazul meu, aşa e. Felicitări lui Eric pentru felul în care cântă în poloneză, pentru că e o limbă dificilă pentru toţi cei născuţi în altă ţară", scrie un polonez. "Ai fost foarte bun, Eric! Prietena mea a spus că le va interpreta această piesă părinţilor ei la nunta noastră. De fapt o vom cânta împreună, mai ales că fac parte dintr-o trupă şi ar fi minunat să o interpretăm pe două voci. Un cântec Manowar la petrecerea nunţii noastre - doar ce mă gândesc şi mă apucă fiorii! Hail to you all!", continuă admiratorul. "Vreau să vă mulţumesc pentru minunatul concert din Finlanda, la Provinssi Rock. Am văzut un documentar despre realizarea piesei «Father» pe pagina fanilor finlandezi ai Manowar, iar voi vorbeaţi despre piesă şi cum îi atinge pe mulţi prin mesajul ei. Versurile au acest dar, într-adevăr, nu ştiu dacă Eric s-a inspirat dintr-o experienţă proprie sau nu, dar piesa e foarte profundă. Pentru mine, melodia e importantă pentru că nu sunt atât de apropiat de tatăl meu, deci versurile nu reflectă adevărata relaţie dintre mine şi părintele meu, dar vocea lui Eric şi sound-ul mă fac să mă simt bucuros că am totuşi un tată. Aş vrea să vă spun că piesele voastre îmi ating sufletul la un nivel profund şi mă ajută să merg mai departe", mărturiseşte un fan finlandez. "Hail din România! Mă numesc Mihai Popescu şi am 16 ani. Sunteţi cu adevărat the Kings of Metal (regii metalului). Piesa Father (Tata), wow, este... nu ştiu cum să spun, dar bunicul meu a ascultat-o şi îi place. El nu ascultă metal, dar şi-a pierdut tatăl în al doilea război mondial. Oricum... sunteţi prima trupă care face un astfel de gest... şi este absolut minunat!". 



"Father" este disponibilă la toate festivalurile din turneul "Death to Infidels" 2009, înregistrată în germană, italiană, maghiară, română, bulgară, norvegiană, spaniolă, franceză, greacă, turcă, poloneză, japoneză, croată, portugheză, finlandeză şi, bineînţeles, engleză. Alături de "Thunder in the Sky", noul EP. Doritorii o pot achiziţiona şi de la un magazin online, de unde poate fi descărcată, contra cost, o variantă cu acelaşi conţinut ca şi cea vândută la standurile de merchandise pe perioada turneului: "Thunder in the Sky", "God or Man", "Let The Gods Decide", "Father", "Die With Honor", "The Crown and The Ring (2008)" şi celelalte versiuni ale melodiei "Father". "Hail and Kill!", încheie Eric Adams & Co.

Cel mai probabil, Manowar va intrepreta melodia amintită şi în cadrul concertului pe care-l va susţine la Bucureşti, la BestFest Aftershock, ce va avea loc duminică, 5 iulie. 

×
Subiecte în articol: muzica piesa father manowar