x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Red Hot Chili Peppers la Belgrad

Red Hot Chili Peppers la Belgrad

15 Iun 2007   •   00:00

In premieră, trupa californiană este cap de afiş la ediţia din acest an a celebrului Green Fest

Red Hot Chili Peppers, una din cele mai "grele" trupe de rock din lume, va susţine un concert exploziv in cadrul Green Fest, un festival de o zi organizat de "State of Exit", "Live Nation" şi "Carlsberg" la data de 26 iunie in Indjija, localitate situată intre Belgrad şi Novi Sad.


In premieră, trupa californiană este cap de afiş la ediţia din acest an a celebrului Green Fest


Red Hot Chili Peppers, una din cele mai "grele" trupe de rock din lume, va susţine un concert exploziv in cadrul Green Fest, un festival de o zi organizat de "State of Exit", "Live Nation" şi "Carlsberg" la data de 26 iunie in Indjija, localitate situată intre Belgrad şi Novi Sad. Evenimentul este unic cu atăt mai mult cu căt recitalul artiştilor americani este totodată şi singurul din Europa de Est din acest an. Pe de altă parte insă, conform mai multor sondaje de opinie, Red Hot Chili Peppers este no 1 in topul preferinţelor muzicale ale sărbilor.

STADIUM. Turneul de promovare a ultimului album, şi totodată cel mai bun disc din cariera trupei (6 milioane de exemplare văndute), "Stadium Arcadium" va avea ca puncte de oprire Franţa, Germania, Polonia, Italia, Elveţia şi Spania, insă va fi intrerupt de prezenţa grupului la Live Earth, unde, alături de alte trupe sonore, vor concerta impotriva incălzirii globale. Intreaga producţie a spectacolului RCHP din Serbia este realizată de trupă insăşi, iar scena specială va fi adusă direct din Belgia. Se pare că acest concert nu ar fi existat pe agenda RHCP, insă credibilitatea organizatorilor "State of Exit", care au in spate şase festivaluri EXIT reuşite, şi-a spus cuvăntul, iar sărbii se pot bucura in sfărşit de prezenţa megastarurilor rock.

Alţi invitaţi

Pe scena Green Fest vor mai fi prezente Kasabian, trupa indi britpop, care va fi prezentă şi in Romănia in cadrul B’Estival; Kiril, un artist macedonean de muzică electronică, apreciat in Europa; Edo Maajka (pe numele său real Edin Osmic) - cel mai "gustat" rapper din fosta Iugoslavie, pentru care graniţa intre răs şi plăns nu există, şi trupa punk autohtonă Ritam Nereda, considerată una dintre cele mai domestice trupe atunci cănd vine vorba despre reprezentaţii live.

×
Subiecte în articol: muzica