x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Regal electro la Peninsula

Regal electro la Peninsula

18 Aug 2011   •   21:00
Regal electro la Peninsula

A ramas mai putin de o saptamana pana la Tuborg Green Fest Peninsula, ce va avea loc intre 25 si 28 august, langa Complexul de Agrement Weekend, pe malul Muresului.

Iata artistii care vor evolua pe Tuborg Main Stage, Freedom Music Arena, Kiss Terrace si Talent Stage: joi 25 – Guano Apes, Tankcsapda, Foreign Beggars, K's Choice, Zdob si Zdub, Palotai vs. DJ Vasile, Parno Graszt, R.O.A., Magashegyi Underground, Urma, Stereo Palma, Recycle Bin, Katapult, Kid Chriss; vineri 26 – Kasabian, Danko Jones, Markus Schulz, Andy C, N.O.H.A., Sunnery James & Ryan Marciano, Myon & Shane 54, Belga, Intim Torna Illegal, Tunderground, Grimus, Reality Engine, Les Elephants Bizarres, The MOOoD, Fading Circles, sambata 27 – Iggy & the Stooges, Nevergreen, Chase & Status and MC Rage, Nick Warren, Subscribe, Suie Paparude, Moby Dick, Anima Sound System, Vad Fruttik, Alvin es a mokusok, Lu­na Amara, Horace Dan D, Goranga & Missile, AIM; duminica 28 – Within Temptation, Hammerfall, Gen­tle­man and the Evolution, Dub FX, Tiga, Borgore, Pokolgep, Ganxsta Zolee es a Kartel, Compact, Vunk, Guess Who, Mihai Popoviciu, Tou­lou­se Lautrec, Hot X, Igor Do’Urden.
Lista de mai sus va fi completata cu cele 12 formatii castigatoare ale con­cursului Talent Stage, desfasurat pe pagina de Facebook Tuborg­Sound.

Pe langa concerte si petreceri, Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula a pregatit publicului un program diversificat prin activitati sportive, proiectii de filme, trailere, spectacole de teatru si improvizatie, dansuri populare si cursuri de dans, astfel incat sa nu existe plictiseala pe malul Muresului. Programele sportive vor include competitii pe echipe sau sporturi individuale, de la fotbal, poker, stivuit de lazi, pana la moara sau sah, toate in cadrul Borsec Sport Zone. Dintre sporturile extreme vor fi din nou bungee-jumping si catapulta, iar amatorii de sporturi nautice pot merge cu caiacul pe Mures, sub stricta supraveghere a salvamarilor. Ca si pana acum, scaldatul in raul Mures este interzis. Un concept binecunoscut de arta teatrala – Kulturpart – vine la Tuborg Green Fest Peninsula anul acesta. Astfel, zilnic, cate o trupa de actori a Comunitatii Creative de Teatru de Strada din Ungaria va prezenta spectacole si va invita peninsularii sa joace teatru sau sa confectioneze masti. Art By Chance, cel mai mare festival de filme de foarte scurt metraj desfasurat in spatiul public, va veni anul acesta pentru prima data in Romania, in exclusivitate la Tuborg Green Fest Peninsula. La nivel international, evenimentul cuprinde 200 de orase si 200.000 de ecrane, iar la Tg. Mures vor veni 23 de filme de scurt metraj, cu o durata de 30 de secunde fiecare, ele putand fi vizionate pe ledurile de langa cele patru scene. Conceptul Art by Chance este ca trecatorii sa descopere scurtmetrajele, in mod na­tural, motiv pentru care evenimente de acest gen se desfasoara in aeroporturi, statii de metrou, restaurante, centre comerciale sau festivaluri. Alaturi de Art By Chance la festival revin filmele Festivalului de Scurt Metraje Alter-Native, precum si prima editie a Peninsulei Depen­dentilor de Trailere – aici, cei interesati, vor avea parte de un maraton de trei ore de trailere. Totodata, alaturi de filme artistice ce vor fi proiectate (zilnic) la Port.Ro Movie & Dance Tent, duminica, 28 august, va veni, pentru prima oara in Romania, un film de Oscar din 2011: "Susanne Bier: In a Better World", recompensat cu statueta pentru Cel mai bun film strain. La Miert Pub, pe langa cafea si narghilea au loc o multime de alte activitati in timpul zilei, de la poker la concurs de fotografii si programul de umor care, in limba romana, va incepe vineri si va dura pana duminica, cu un show de stand-up comedy pe zi. Protagonistii vor fi, in ordine: Tibi Neuronu, Radu Isac si Sorin Parcalab.

Myon & Shane 54, un duo de legenda
Fanii muzicii electronice au fost fericiti cand au aflat ca, in a doua zi a festivalului de la Tg. Mures, vineri, 26 august, in Freedom Music Arena va veni un duo de legenda al trance-ului din Ungaria. Este vorba despre Myon & Shane 54, care au reusit sa obtina in cariera lor un succes de care nici un alt DJ din Ungaria nu s-a putut apropia: au fost inclusi in DJ Mag Top 100 DJ! Iar anul trecut si-au depasit propria performanta, ajungand pe locul 62, cu imnurile lor trance si mash-upurile ametitoare. Egeto Mario si Csaszar Elod sunt de multi ani preferatii unor granzi precum Armin van Buuren sau Above & Beyond. La aceasta ora, nu mai exista loc in lumea aceasta in care Myon & Shane 54 sa nu fie primiti de multimi frenetice, asadar era timpul sa ajunga si la Tuborg Green Fest Peninsula, cel mai mare festival din Romania. Alti doi dintre favoritii publicului, Hot X si Igor Do’Urden, vor mixa in ultima zi.

×