x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Revelion la Operă

Revelion la Operă

de Maria Sârbu    |    16 Dec 2014   •   19:23
Revelion la Operă
Scena lirică bucureşteană aşteaptă publicul la un dublu eveniment în noaptea dintre ani
Concert extraordinar de Anul Nou şi petrecere de Revelion! Iată un dublu eveniment organizat la Opera Naţională Bucureşti la 31 decembrie şi pe care conducerea acestei instituţii şi-l doreşte să fie unul “de excepţie”. Aşa că, pentru a marca trecerea dintre ani, publicul este invitat să sărbătorească în ultima noapte a anului 2014 “într-un stil autentic românesc”. Mai întâi va fi Concertul de Anul Nou, de la ora 20:00, la Sala Mare, cu participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti. Pentru cei care vor alege să petreacă într-o astfel de ambianţă muzicală vor fi aduse “în prim-plan unele dintre cele mai apreciate creaţii din repertoriul românesc, prezentate sub forma unei suite de compoziţii simfonice şi corale care vor alterna cu lucrări pentru pian şi vioară”. Concertul extraordinar de Anul Nou de la Operă va include, între altele, Suita nr. 3 pentru orchestră “Săteasca” de George Enescu, Poemul simfonic “Acteon” de Alfred Alessandrescu, precum şi lucrări de Béla Bartók, Grigoraş Dinicu, Nicolae Kirculescu, Filaret Barbu, Gavriil Musicescu, Alexandru Paşcanu, Stelian Olariu, Gheorghe Danga.

Petrecerea de Revelion va începe după Concert, de la ora 22:30, în foaierele şi saloanele Operei. Organizatorii evenimentului spun că invitaţii se vor putea delecta cu specialităţi savuroase şi cu un program artistic de gală, care include cele mai frumoase canţonete, zarzuele, arii de operetă, polci, dar şi ritmuri seducătoare de swing, foxtrot şi jazz, interpretate live.

Ce va fi în meniu? Păi, “o serie de aperitive rafinate, trei preparate principale şi trei feluri de deserturi delicioase şi o selecţie specială de băuturi alcoolice şi non-alcoolice”. La solicitarea invitaţilor, vor fi şi meniuri pentru vegetarieni, dar şi meniuri pentru copii. La miezul nopţii va fi un moment “cu totul special, conceput într-un stil autentic românesc”, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Organizatorii anunţă că pachetul de participare la Revelionul de la Operă este compus din biletul de intrare la Concertul Extraordinar de Anul Nou, plus biletul de participare la masa şi petrecerea de Revelion. La etajul 1 al clădirii Operei sunt disponibile 30 de locuri la masă într-un Salon Privat. “În acest spaţiu, delimitat complet de restul zonelor, vă puteţi bucura de o ambianţă intimă, programul artistic desfăşurat la parterul Foaierului fiind accesibil în mod mijlocit” - astfel îşi ademenesc publicul cei de la Opera Naţională Bucureşti.

×