x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Robert

Robert

04 Ian 2008   •   00:00

Inainte de reuniunea istorică de la Londra, cu Page, Jones & Bonham Jr, Plant a inregistrat un excelent album, impreună cu americanca Alison Krauss, vedetă a muzicii country. Intitulat „Raising Sand", CD-ul a apărut la Universal şi a avut parte de critici extrem de favorabile atăt in Statele Unite, căt şi in Marea Britanie.

Pleacă in turneu cu Alison, nu cu Zeppelin


Inainte de reuniunea istorică de la Londra, cu Page, Jones & Bonham Jr, Plant a inregistrat un excelent album, impreună cu americanca Alison Krauss, vedetă a muzicii country. Intitulat „Raising Sand", CD-ul a apărut la Universal şi a avut parte de critici extrem de favorabile atăt in Statele Unite, căt şi in Marea Britanie. Mai mult, prestigioasa pu­blicaţie The Sunday Times l-a desemnat „Discul anului 2007".

 

DACĂ E MAI, E KRAUSS. Chiar dacă au fost şi mai sunt zvonuri privind un turneu mondial in 2008 cu Led Zeppelin, pănă acum nu au fost confirmate. E sigur insă că in luna mai, Plant va susţine peste zece ­concerte (in Marea Britanie, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, ­ Suedia, Norvegia) cu Alison Krauss, in cadrul Raising Sand Tour 2008.

Potrivit lui Jason Bonham „Led Zeppelin va cănta la festivalul Glanstonbury, după ce Robert işi va incheia turneul cu Alisson Krauss." Iar Roger Lewis, preşedintele fede­raţiei de rugby din Ţara Galilor a declarat pentru „South Wales Echo" că „a avut discuţii" cu Harvey Goldsmith (promotor Led Zep) pentru un concert pe Millennium Stadium din Cardiff.

 

Discuri pentru player

 

Melissa Etheridge

The Awakening. Al nouălea şi cel mai recent album al Melissei este o colecţie de melodii puternice, cu caracter confesional, ce dau o notă atăt personală, căt şi universală acestui CD. Etheridge recunoaşte că problemele de să­nătate avute in ultimii ani (a fost diagnosticată cu cancer la săn in 2004) i-au oferit noi perspective asupra vieţii şi realizărilor sale şi in consecinţă a avut o atitudine mult mai deschisă pe acest album, ce conţine şaisprezece piese.

 

Orson

Culture Vultures. Apărut recent, albumul este o continu­are a celui din 2005, „Bright Idea", recompensat cu un disc de platină. Noul disc prezintă formaţia americană ex­plorănd teritorii muzicale profun­de, mai serioase decăt cele atin­se pe primul disc. Inregistrat la Roundhouse Studios din Londra, „Culture Vultures" inseamnă şi reintălnirea formaţiei cu produ­că­torul primului album, noul produs dezvăluind un grup matur din punct de vedere componistic, cu o muzică influenţată de rockul britanic al anilor ’90.

 

Diana Krall

From This Moment On. CăşÂ­ti­gătoarea Premiului Grammy, ce­lebra pianistă şi interpretă de jazz Diana Krall revine cu o co­lec­ţie de piese de dragoste. In „From This Moment On", ea căn­t­ă alături de Clayton/Hamilton Jazz Orchestra pe şapte dintre cele unsprezece piese ale discului, iar la celelalte patru, alături de Krall, căntă instrumentiştii Anthony Wilson (chitară), John Clayton (bass) şi Jeff Hamilton (tobe). Acest al zecelea album este cel mai puternic şi cel mai inchegat material muzical al artistei pănă in prezent.

 

Bruce Springsteen

Magic. Este noul album de studio realizat de „Boss" in Southern Tracks Recording Studio din Atlan­ta, primul după cinci ani, inregistrat impreună cu E Street Band. Produs şi mixat de Brendan O’Brien, CD-ul conţine unsprezece piese una şi una, printre care se numără Radio Nowhere, You’ll Be Comin’ Down, Livin’ in the Future, Your Own Worst Enemy, Gypsy Biker, Girls in Their Summer Clothes şi altele. Potrivit lui O’Brien, Springsteen este in cea mai bună „formă", comparabilă cu perioada „Born in the USA".

×
Subiecte în articol: muzica