x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Robert Plant: Va cânta sau nu, în 2009, împreună cu Led Zeppelin?

Robert Plant: Va cânta sau nu, în 2009, împreună cu Led Zeppelin?

de Alex Revenco    |    03 Oct 2008   •   00:00

Cu o săptămână în urmă, în Marea Britanie se vehicula o ştire de senzaţie. Potrivit "unor surse de încredere", chitaristul Jimmy Page, basistul John Paul Jones şi toboşarul Jason Bonham sunt foarte hotărâţi să înceapă repetiţiile pentru un turneu mondial.



Cu o săptămână în urmă, în Marea Britanie se vehicula o ştire de senzaţie. Potrivit "unor surse de încredere", chitaristul Jimmy Page, basistul John Paul Jones şi toboşarul Jason Bonham sunt foarte hotărâţi să înceapă repetiţiile pentru un turneu mondial. Mai mult, ei au decis să angajeze un alt solist şi să renunţe la Plant dacă acesta "continuă să-i refuze".


VARA VIITOARE. Potrivit ziarului The Sun, aceste zvonuri l-au şocat pe Robert Plant şi l-au determinat să anunţe că se va alătura grupului, pentru pregătirea turneului ce va avea loc vara viitoare. În 2008, Robert Plant (60 de ani) şi-a petrecut majoritatea timpului alături de Alison Krauss (37), în turneul de promovare a albumului înregistrat împreună, "Raising Sand". În ciuda acestor ştiri optimiste, Robert Plant continuă să nege un posibil turneu Led Zeppelin, anul viitor.

"Când a realizat că Page şi Paul Jones sunt atât de hotărîţi încât vor să angajeze un alt vocalist, Robert nu a suportat ideea de a nu fi implicat şi el"
The Sun


Discuri pentru Player

Motorhead
Motorizer. Cel mai nou album al britanicilor, al 24-lea, este plin de forţă şi lasă impresia că Lemmy & Co. nu au atins încă vârful carierei lor, că mai au multe de făcut. Cu umorul care-l caracterizează, Lemmy Kilmister a spus: "Acesta este încă un album grozav pentru mine şi băieţi. Cred că fiecare dintre voi ar trebui să vă cumpăraţi câte trei exemplare fiecare... ca să evitaţi situaţiile jenante de după aceea". CD-ul va fi promovat printr-un turneu în SUA, împreună cu Heaven & Hell şi Judas Priest!

Motley Crue
Saints of Los Angeles.
Este cel de-al nouălea album de studio al trupei rock americane, care a avut un debut fulminant, intrând direct pe locul 4 în clasamentul Billboard. Inspirate într-o anumită măsură din volumul autobiografic "The Dirt", cele treisprezece piese îşi pot găsi corespondentul în carte. Este considerat primul album adevărat Motley Crue de la "Dr. Feelgood" (1989) până acum, aducând aminte de cele mai bune momente ale grupului.

Chicago
Stone Of Sisyphus.
Lansat după... 15 ani de când a fost înregistrat, apariţia CD-ului a fost amânată din cauza neînţelegerilor dintre trupă şi casa de discuri, intrând în legendă. Numindu-se iniţial "Chicago XXII", albumul a fost considerat prea experimental pentru vremea respectivă şi prea diferit de tot ceea ce realizase
grupul american până atunci. Printre cele mai reuşite compoziţii de pe acest disc se numără: "Mah-Jong", "The Pull" sau "Bigger Than Elvis".

The Streets
Everything Is Borrowed.
Apărut recent pe piaţă, cel mai nou album al grupului (al patrulea!) are ca mesaj fraza: "Am venit în această lume fără nimic şi voi pleca doar cu dragostea, restul e tot împrumutat", subiectele abordate fiind  religia în "Alleged Legend", evoluţia – "The Way of the Dodo" sau prietenia – "The Sherry End". Este considerat "cel mai valoros produs The Streets de până acum", conţinând stiluri diverse, le la funk la jazz, la disco şi până la muzică de film... Restul e împrumutat!

×
Subiecte în articol: muzica