x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sinaia devine centrul eleganţei şi bunului gust

Sinaia devine centrul eleganţei şi bunului gust

de Dana Andronie    |    23 Sep 2014   •   14:53
Sinaia devine centrul eleganţei şi bunului gust
Din 26 septembrie, oraşul va fi epicentrul distracţiei în aer liber!

Anul acesta, la aniversarea de 20 de ani, Sinaia devine oraşul faptelor bune, centrul eleganţei şi bunului gust, a muzicii de calitate şi a spectacolelor în aer liber. Timp de trei zile (26-28 septembrie), centrul staţiunii se va transforma într-un loc plin de voie bună şi iniţiative pozitive. Ca în fiecare an, circulaţia maşinilor va fi oprită, iar bulevardele centrale vor fi dedicate pietonilor şi bicicliştilor. Vor exista opt zone cu tematici diferite, două scene (una mare, în Parcul Dimitrie Ghica şi alta destinată copiilor, în centrul oraşului), jocuri cu foc, acrobaţii, ateliere de creaţie, expozanţi din toată ţara, concerte, animaţie stradală cu actori, clovni, marionete uriaşe, personaje de epocă şi statui vivante, recitaluri de muzică clasică în aer liber, spectacole de artificii şi un mega-show cu lasere. Iată şi VOCILE festivalului: Taxi, Vunk, Antonia, (Com)Pact şi DJ din Londra şi Amsterdam.

Pentru prima dată în istoria festivalului se va crea un spaţiu al democraţiei şi drepturilor omului, o Piaţă a Societăţii Civile, o zonă dedicată celor mai reprezentative 20 de organizaţii non-guvernamentale din ţară. Acestea vor avea standuri de informare şi promovare a cauzelor pe care le susţin, precum şi activităţi de antrenare a publicului.

“Sinaia de bonton, Sinaia faptelor bune nu se referă doar la eleganţă şi bun-gust. Ci şi la rolul acestui oraş, rol istoric dacă vreţi, de a da un ton pozitiv, de a marca începutul unui traseu mai bun, mai responsabil. Ne dorim ca, în aceste trei zile de festival, să ne amintim şi să sărbătorim lucrurile bune, aspectele pozitive, iniţiativele valoroase, care vor schimba România definitiv, în bine”, spune Vlad Oprea, primarul oraşului.

×