x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Snoop Dogg - Gangsta rap, la Arenele Romane

Snoop Dogg - Gangsta rap, la Arenele Romane

de Raluca Grintescu    |    17 Sep 2008   •   00:00
Snoop Dogg - Gangsta rap, la Arenele Romane

Rapperul american Snoop Dogg va susţine primul său concert din România, la 19 septembrie, la Arenele Romane din Bucureşti. Evenimentul face parte din turneul său european care se desfăşoară în perioada 27 august-24 septembrie.



Rapperul american Snoop Dogg va susţine primul său concert din România, la 19 septembrie, la Arenele Romane din Bucureşti. Evenimentul face parte din turneul său european care se desfăşoară în perioada 27 august-24 septembrie.

Pe lîngă concertul de la Bucureşti, turneul european pe care rapperul american l-a pus la cale pentru promovarea noului său album “Ego Trippin” (2008) mai cuprinde oraşele Varşovia, Helsinki, Riga, Tallin, Vilnius, Stockholm, Oslo, Copenhaga, Praga, Zagreb, Budapesta, Lyon, Toulouse, Nantes, Paris, Zurich, Sofia, Bruxelles, Amsterdam şi Dublin. Biletele pentru evenimentul organizat de D&D East Entertainment, în colaborare cu Sfinx Experience srl, au fost puse în vînzare la preţul de 80 RON în picioare şi 150 RON pe scaun şi pot fi achiziţionate în magazinele Flanco, Flamingo, magazinul Muzica, Sala Palatului, Cora Pantelimon, Librăria Libri (Cluj Napoca), Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara.

DORINŢE DE RAPPER

Snoop Dogg va ajunge în Bucureşti chiar în ziua concertului, direct de la Sofia şi va fi acompaniat de 11 instrumentişti şi dansatori. Toată producţia (sunet, lumini, asistenţă tehnică) va fi asigurată de Sfinx Experience, organizatorii acestui show mult-aşteptat. Pentru concertul de la Bucureşti, artistul a dorit în mod expres pentru relaxare o consolă de jocuri Microsoft Xbox 360. De asemenea, a dorit să ştie dacă există vreo sală de sport în apropiere unde să poată juca baschet. Fan fidel produselor McDonald şi KFC, Snoop s-a interesat dacă în apropierea locaţiei unde are loc concertul există un local de acest gen deschis toată noaptea.

BUSINESSMAN

Rapper, producător şi actor în Statele Unite, Calvin Broadus (născut la 20 octombrie 1971, în Long Beach, California), cunoscut de cei mai mulţi sub numele de Snoop Dogg (alte nickname-uri ale sale fiind: “Snoop Doggy Dogg”, “The Bigg Boss Dogg”, “Bigg Snoop Dogg” sau “Snoop D-O Double G”), este recunoscut pentru vorbirea sa tărăgănată, greu de desluşit. Conform Soundscan, a vîndut 17,6 milioane albume în SUA din 1991 şi pînă în ianuarie 2006. Ca un personaj important al gangsta rap-ului din anii ’90, Snoop Doggy Dogg s-a aflat în rap între realitate şi ficţiune. Introdus în lumea rap-ului prin albumul The Chronic al lui Dr. Dre, Snoop Doggy Dogg a devenit un star, mai ales după ce a fost arestat sub acuzarea de complicitate la crimă. Snoop Dogg este un artist complex, fiind atras şi de cinematografie sau literatură. Snoop s-a evidenţiat şi ca un businessman de succes. Împreună cu brand-ul de modă Pony a creat propria sa linie de pantofi “The One and Only” care s-a lansat pe piaţă în noiembrie 2005. În februarie 2005 a început să sprijine un proiect caritabil “The Snooper Bowl”, punînd bazele unui turneu de fotbal.

×
Subiecte în articol: muzica snoop dogg snoop dogg