x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica SOLUŢIE/Un ficat nou pentru Cristi

SOLUŢIE/Un ficat nou pentru Cristi

de Alex Revenco    |    13 Feb 2009   •   00:00
SOLUŢIE/Un ficat nou pentru Cristi

Ieri, Iris, managerul Cosmin Nicoară şi Cătălin Muraru de la Roton, au or­ganizat o conferinţă de presă "pentru a sto­pa tot felul de zvonuri false, referitoare la starea sănătăţii lui Cristi Min­culescu, ce au luat o mare am­plo­are, într-o singură zi".



Şi ca în bancurile cu Ra­dio Erevan, toa­te dezin­for­maţiile spuse prin ziare de scandal sau televiziuni avide după senzaţional au fost demontate una după alta: Cristi Minculescu nu e la Viena, e în Germania, nu e internat, ci îşi face analize şi investigaţii la o clinică de specialitate, nu e în spital, ci stă la un ho­tel din apro­piere împreună cu Rodica, soţia sa, nu are ci­ro­ză/cancer, el su­feră de la naştere de o boală polichistică he­pato-renală. Mu­raru a mulţu­mit presei pentru participare, a pro­mis că va răspunde ori­când, cu o trans­parenţă totală, ziariş­tilor interesaţi de Cristi Minculescu, recoman­dând ca pe viitor să se informeze îna­inte de a afirma ceva.

După ce Cosmin Ni­coară a precizat că starea sănătăţii lui Cristi nu e cri­ti­că, pentru că s-a dus de bunăvoie, "pe picioarele lui" în Germania, anun­ţând că turneul Iris, a fost anulat, i-a dat cuvântul medicului care, de ani în şir, are grijă de so­lis­tul grupului Iris. Iar prof. dr Dorel Săndesc, şe­ful Sec­ţiei de Terapie In­ten­sivă a Spitalului Judeţean din Ti­mi­şoara ne-a spus că este o maladie polichistică he­pato-re­nală, care evo­luează şi nu poate fi oprită cu un me­dicament. În rinichi şi fi­cat se dezvol­tă chisturi, care se um­plu cu apă, pro­vocând um­flarea celor do­uă organe. În ul­tima vreme, cu toţii am văzut creş­te­rea în volum a lui Cristi Mincu­lescu, determinată de această boală, chisturile s-au mărit şi au în­ce­put să afec­teze funcţiile he­pa­tice. Astfel cea mai bună so­luţie pentru Cristi este un transplant. Prof. dr Dorel Săn­desc a precizat că "nu este vorba des­pre o ur­gen­ţă", Cristi fiind deja în­scris pe lista de aşteptare.

Tot de la doctor am aflat că, în caz de ne­voie, Rodica Minculescu s-a oferit să-i doneze lui Cristi jumătate din ficatul ei.

×
Subiecte în articol: muzica cristi