x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica SONG revine după 20 de ani: cântă luni la Universitate

SONG revine după 20 de ani: cântă luni la Universitate

de Maria Sârbu    |    29 Iun 2014   •   18:39
SONG revine după 20 de ani: cântă luni la Universitate

Cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de la fondarea Universităţii din Bucureşti, Grupul SONG va susţine luni un concert, în Aula Magna a Facultăţii de Drept (ora 19:30). Astfel, acest grup-fenomen revine după 20 de ani, se arată într-un comunicat de presă. Este, într-un fel, o premieră, pentru că de la înfiinţare (1975) şi până în 1993, când Ioan Luchian Mihalea, dirijorul SONG-ului, a părăsit această lume, grupul a impresionat publicul în ţară şi străinătate, datorită vervei cu care erau interpretate cântecele din repertoriul românesc şi internaţional.

Grupul s-a reunit în acest an, fiind organizat un “flashmob”, iar la sfârşit mulţi s-au convins că “legenda SONG poate şi trebuie să meargă mai departe”. Întâlnirea grupului cu Daniel Jinga a făcut ca SONG “să dobândească în sfârşit un nou dirijor, pe măsura potenţialului său”.

“Mi-am dorit de multă vreme să lucrez cu SONG, căci are o tonalitate aparte şi o veselie pur şi simplu contagioasă”, spune Daniel Jinga, care îşi exprimă convingerea că împreună vor reuşi o serie de proiecte şi astfel vor entuziasma iubitorii de muzică de calitate.

×
Subiecte în articol: Song concert Ioan Luchian Mihalea