x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Spectacolul continuă! Queen cu Adam Lambert a început un turneu european

Spectacolul continuă! Queen cu Adam Lambert a început un turneu european

de Sebastian S. Eduard    |    27 Ian 2015   •   17:01
Spectacolul continuă! Queen cu Adam Lambert a început un turneu european

La un sfert de secol după moartea lui Freddie Mercury, legendara trupă Queen se pregăteşte pentru un turneu european, a cărui primă etapă în străinătate a fost Parisul, cu două ore de concert electrizant luni seară, informează Agerpres.
De la cunoscutul hit “Another bites the dust” la ritmatul “We will rock you” şi continuând cu “I want it all” şi “The show must go on”, sala Zénith din Paris a fost martoră la cele mai mari succese ale trupei britanice într-un amestec de hard rock, pop şi accente lirice.

Freddie Mercury, care a murit în 1991 la vârsta de 45 de ani, a fost înlocuit la microfon de excentricul Adam Lambert, un american de 32 de ani câştigător al concursului Vocea Americii. Trecând de la ţinute din piele neagră, la sacouri cu imprimeuri leopard sau pantaloni ecosez purpurii, cântăreţul a dat dovadă de o voce viguroasă capabilă să atingă tonalităţi înalte.

Între două piese, el nu a uitat să ceară aplauze pentru Freddie Mercury, a cărui voce s-a alăturat trupei la cântecele “Love of my life” şi “Bohemian Rhapsody” graţie proiecţiilor video din spatele scenei. Chitaristul Brian May, 67 ani, cu părul său lung, acum cărunt, şi bateristul Roger Taylor, 65 ani, cu barba la fel de căruntă, sunt ultimele două dovezi vii ale trupei.

Brian May a dovedit că nu şi-a pierdut încă mâna şi a făcut parada de două piese solo, în timp ce Roger Taylor şi-a etalat vocea încă splendidă la piesa “A kind of magic” şi a fost de câteva ori înlocuit de fiul său la baterie, îmbarcat şi el în această frumoasă aventură.

Turneul european a debutat la 13 ianuarie la Newcastle (Marea Britanie) şi a continuat în Franţa. Grupul este aşteptat de asemenea în Germania, Olanda, Austria, Belgia, Italia, Cehia, Elveţia şi Polonia, înainte de a se întoarce în Marea Britanie, la sfârşitul lunii februarie.

×