x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştefan Hruşcă, la Muzeul Naţional Cotroceni

Ştefan Hruşcă, la Muzeul Naţional Cotroceni

de Loreta Popa    |    16 Dec 2009   •   00:00

Un Concert de Crăciun special va avea loc vineri, 18 decembrie 2009, ora 19:30, la Muzeul Naţional Cotroceni. Invitatul special al Administraţiei Prezidenţiale nu este altcineva decât îndrăgitul interpret Ştefan Hruşcă.

Acesta a debutat ca artist în anul 1981 cu Cenaclul Flacăra, alături de care a susţinut peste o mie de spectacole. De-a lungul întregii cariere, Ştefan Hruşcă a obţinut numeroase distincţii printre care: "Marele Premiu al Muzicii Folk (1982)", "Premiul pentru creaţie (1983)", Discul de Aur oferit de Casa de discuri Electrecord cu albumul "Colinde I", pentru cele mai multe albume vândute (1991), al doilea Disc de Aur pentru albumul "La săvârşitul lumii", Premiul Uniunii Oamenilor de Artă pentru cele mai multe unităţi vândute din albumul "Ziurel de ziurel (1996)".

Stabilit în Canada din 1991, Ştefan Hruşcă revine în fiecare an în ţară, pentru a petrece sărbătorile creştineşti în ţinutul în care s-a născut şi de care este profund legat ­ Maramureş. Cântăreţul şi-a îndeplinit misiunea de promotor al datinilor şi tradiţiilor româneşti şi va oferi românilor un regal muzical, în cadrul turneului pe care îl întreprinde în mai multe oraşe ale ţării.

Cu ocazia acestui turneu, Ştefan Hruşcă trece iată şi pragul Muzeului Naţional Cotroceni, pentru a susţine un recital de colinde, în cadrul tradiţionalului Concert de Crăciun, cu care muzeul a obişnuit publicul bucureştean încă de la înfiinţarea sa. Pentru Ştefan Hruşcă, sărbătoarea Crăciunului este un moment special, declarând că: "Eu cred că noi ne-am născut spiritual ca popor, în seara de Crăciun, o dată cu naşterea lui Iisus. Iar colindele cred că sunt primele cântece care au apărut pe la noi...". Concertul va avea loc în Sala Unirii din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, iar accesul se va face numai pe bază de invitaţie.

×
Subiecte în articol: muzica