x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştefan Pop, duet alături de Placido Domingo la Arenele din Verona

Ştefan Pop, duet alături de Placido Domingo la Arenele din Verona

20 Aug 2013   •   17:25
Ştefan Pop, duet alături de Placido Domingo la Arenele din Verona

Tenorul român Ştefan Pop cântă marţi seară alături de Placido Domingo la Arenele din Verona într-un concert dedicat împlinirii a 20 de ani de la prima ediţie a concursului Operalia.
Cei doi vor cânta o arie din "Boema" de Puccini şi un duet din "Pescuitorii de perle" de Bizet.

Ştefan Pop este unul dintre câştigătorii concursului Operalia, un concurs înfiinţat şi condus de celebrul tenor spa­niol Placido Domingo care reprezintă o adevărată rampă de lansare pentru o carieră în lumea operei, cu atât mai mult cu cât din juriu fac parte directori de teatre lirice din întreaga lume, printre care Me­tropolitan - New York, Covent Garden - Londra,  Staatsoper - Viena, sau Lieco - Barcelona.

"Cu Domingo va fi pentru prima dată când o să cânt un duet, chiar dacă, mă rog, anul trecut am cântat într-un concert tot organizat de el, cu el, pe aceeaşi scenă, dar nu împreună.
Mă bucur foarte tare că o să cânt şi Che gelida manina, pentru că o să o cânt după duet şi atunci, numai bine, o să mă încălzesc un pic cu duetul. A fost o gală acum trei zile Wagner - Verdi, au fost 8.000 de oameni şi acum se aşteaptă să fie şi mai mulţi", a declarat Ştefan Pop pentru Radio România Actualităţi.

×