x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sting, Tom Jones şi Kylie Minogue au încântat publicul la un concert dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

Sting, Tom Jones şi Kylie Minogue au încântat publicul la un concert dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

22 Apr 2018   •   16:30
Sting, Tom Jones şi Kylie Minogue au încântat publicul la un concert dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-lea şi-a sărbătorit sâmbătă cea de-a 92-a aniversare şi a asistat în cursul serii la un concert organizat în onoarea sa, care a reunit mai multe vedete, printre care Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue, la prestigioasa Royal Albert Hall din Londra, informează AFP.

Aşa cum a cerut tradiţia, ziua de naştere a Majestăţii Sale a fost salutată cu 41 de salve de tun în Hyde Park şi cu 62 în Turnul Londrei, în timp ce, la momentul schimbării gărzii de la castelul Windsor, o fanfară militară a cântat "La mulţi ani".

Seara, la finalul concertului, regina a urcat pe scenă, în timp ce fiul şi moştenitorul ei, prinţul Charles, a dirijat mulţimea care scanda "hip hip hooray".

Prinţul Philip (96 de ani), care se recuperează după o operaţie la şold, nu a asistat la eveniment. La rândul său, Kate, soţia prinţului William, aflată în ultimele zile de sarcină, nu a putut fi prezentă la acest moment aniversar.

Concertul, la care au asistat, alături de regină, mai mulţi membri ai familiei regale - printre care prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, prinţul Andrew şi fiicele sale, prinţesa Beatrice şi prinţesa Eugenie, prinţul William, dar şi prinţul Harry cu logodnica sa, Meghan Markle - a fost deschis de legendarul Tom Jones.

Născută la 21 aprilie 1926 şi regină din 1952, decana monarhilor are obiceiul de a-şi serba aniversarea în doi timpi: în privat în ziua aniversării, apoi într-o ceremonie oficială în luna iunie, pentru a evita capriciile vremii.

În acest an, regina s-a abătut de la tradiţie, asistând la un concert aniversar la Royal Albert Hall.

Evenimentul a fost organizat sub egida Commonwealth-ului, ai cărui 53 de membri s-au reunit în această săptămână în cadrul unui summit desfăşurat la Londra.

Din acest motiv, artiştii care au urcat pe scenă au provenit din toate ţările acestei organizaţii, care reuneşte fostele colonii ale Marii Britanii - precum Sting (Marea Britanie), Kylie Minogue (Australia) sau Shaggy (Jamaica).

Conducerea Commonwealth-ului a anunţat vineri că prinţul Charles, fiul cel mare şi moştenitorul reginei, îi va urma suveranei la şefia organizaţiei, o funcţie simbolică şi ne-ereditară.

Suverana şi-a redus în ultimii ani numărul angajamentelor oficiale şi îi predă puţin câte puţin ştafeta lui Charles, în vârstă de 69 de ani, chiar dacă experţii în monarhie dau asigurări că Elisabeta a II-a nu va lua în calcul abdicarea sau regenţa.AGERPRES

×