x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

21 Noi 2008   •   00:00

GLAM PUNK ÎN FIRE
Londonezii din grupul glam punk Devilish Presley susţin duminică un concert extraordinar, de la ora 21:00, în Club Fire. Seara va fi deschisă de recitalul trupei bucureştene Howling Saints, iar biletul de intrare  costă doar 15 lei. Format în 2002, grupul Devilish Presley e compus din Jacqui Vixen – bass, voce şi Johnny Navarro – chitară, voce. Cei doi au debutat un an mai târziu cu albumul “Rust Garden” apărut la November Tenth Records, devenind una dintre cele mai active trupe pe scena britanică şi continentală, cu peste 300 de concerte la activ, alături de nume mari precum The Damned, The UK Subs, Misfits.  În 2004 apare al doilea lor album, “Disgraceland”, iar în 2005 înregistrează DVD-ul “Live in Edinburgh”. Urmează albumul Memphisto (2006) şi “Viva Lost Vagrants” (2008), promovat printr-un turneu european ce include şi România. (Alex Revenco)



MITING CU LICĂ
Mâine, de la ora 16:00, Vama invită fanii formaţiei şi pe simpatizanţii lui Lică în Piaţa Constituţiei, la un miting electoral. Stelian (Lică) Popescu, porcul susţinut de Vama la alegerile parlamentare, se va prezenta în faţa electoratului pentru a-şi anunţa candidatura, în mod oficial. Porcul şi-a început campania electorală la începutul acestei săptămâni, o dată cu lansarea celui mai nou videoclip Vama (Tata taie porcu’), devenit imnul său electoral. Scopul evenimentului este de a strânge semnături pentru calificarea în cursa pentru postul de “Cel mai mare porc din Parlament”, alături de nominalizaţii de pe www.vamamusic.ro. De asemenea, participanţii vor avea ocazia să-şi manifeste, în faţa camerelor, atât susţinerea pentru candidatul porc, cât şi nemulţumirea faţă de sistemul politic din România. În urma mitingului va fi realizat un material video ai cărui protagonişti vor fi chiar “alegătorii” şi care va fi postat pe www.vamamusic.ro şi pe blogul lui Tudor Chirilă, www.tudorchirila.blogspot.com. Porcul va susţine şi un discurs prin care îşi va prezenta planul de odihnă şi agrement pentru anii pe care îi va petrece în Parlament. Mitingul electoral se va încheia cu o baie de mulţime. (Alex Revenco)

DRĂGHICI & BROTHERS
Sala Palatului va fi gazda unui regal muzical pe 12 decembrie, la ora 20:00. Damian Drăghici & Brothers prezintă spectacolul “Deschide-ţi inima!”, un concert extraordinar,  cu peste 300 de artişti şi invitaţi-surpriză din toată lumea. Spectacolul se desfăşoară în cadrul proiectului naţional de multiculturalitate şi multilingvism “Artă contra drog 2009”, este organizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, Asociaţia Culturală Dracula, Asociaţia Culturală Teocta şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România, şi se află sub patronajul organizaţiei EURAD – Europe Against Drugs. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: muzica