x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sublimul triunghiului conjugal

Sublimul triunghiului conjugal

de Dana Andronie    |    02 Oct 2011   •   21:00
Sublimul triunghiului conjugal

Sala 'Horia Lovinescu' a Teatrului Nottara a gazduit vineri seara lansarea albumului de folk-jazz 'Dragoste in 3'. 'Despre mine se vor spune multe/ ca am gura de scoica si arunc insulte/ in dragostea femeilor neplanse... inca.../ despre mine... doar lucruri marunte,/ despre mine vei auzi lucruri bizare:/ ca sunt femeia lor, ca n-am hotare,/ dar o sa poti sa spui ca m-ai iubit candva/ si o sa mi te adresezi cu «Femeia mea»'...

Intr-adevar, despre Alina Manole se vor spune multe. Se va spune ca a avut o lansare ca-n povesti, desi ii tremurau mainile infiorator, se va spune ca a cantat minunat, desi avea amigdala stanga umflata, se va spune ca a reusit sa transpuna perfect in versuri viata de cuplu, fara sa cante despre indragosteala si despartire, ci exact despre ce se intampla 'intre' aceste doua 'momente', se va spune ca alta ca ea nu exista in lumea show-ului romanesc, se va spune ca este o craiasa a iubirilor in doi plus unu, ca bonus, pentru dimensiunea triunghiului amoros, se va spune ca stie sa faca stele patrate si apoi sa simta ca 'm-ai furat de zambet sau te-am lasat sa-l iei/ zilele bune s-au imparsit la 3/ zilele bune s-au intors impotriva mea/ tu si eu si... ea...// Porti ferecate, doua randuri de chei/ zilele mele si noptile ei/ porti ferecate/ doua randuri de chei..../ dragoste in 3'..., se vor spune multe adevaruri, caci ea este o artista adevarata, in carne si oase, si nu o inchipuita.

In schimb, nu se va spune niciodata despre ea ca nu vede cerul de atatea stele! Ea are steaua ei, de care se ingrijeste sa lumineze cat mai bine. Si noi, publicul, avem contributia noastra la stralucirea Alinei Manole. Fara noi, ea ar fi... invizibila. 'Iti multumesc tie, celui care dai de veste ca exista o Luna Patrata, un Pitic si Alina Manole' – spune artista – 'iti multumesc tie, platitor de bilet, care vii la concerte si vrei albumele originale, nu piratate'. Si eu, ca om din public, iti multumesc tie, Alina Manole, pentru dorinta ta creatoare, pentru ironia ta la adresa intamplarilor care ne duc in jos, pentru ca ne amintesti ca trebuie sa ne ridicam si sa radem de soarta, pentru ca ne atragi atentia ca Dumnezeu are un umor teribil, pentru ca ai grija sa fii tu, sa imparti luni, stele patrate si dragoste in 3.

×
Subiecte în articol: muzica concert alina manole dragoste în 3