x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sugababes: Cele trei graţii vin la Bucureşti

Sugababes: Cele trei graţii vin la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    02 Iun 2008   •   00:00
Sugababes: Cele trei graţii vin la Bucureşti

Keisha, Heidi şi Amelle, care au punctat şi România pe harta lor de concerte la 3 iunie, ne-au acordat, printre picături, cîteva opinii şi sentimente despre viaţă, despre noul album, dar şi despre cum să fii o trupă de succes.

Keisha, Heidi şi Amelle, care au punctat şi România pe harta lor de concerte la 3 iunie, ne-au acordat, printre picături, cîteva opinii şi sentimente despre viaţă, despre noul album, dar şi despre cum să fii o trupă de succes.


  • Jurnalul Naţional: Ce aţi mai făcut de la ultimul vostru album de greatest hits, Overloaded?

Keisha: După albumul de greatest hits a urmat un turneu de promovare a acestuia şi am partici­pat la mai multe festivaluri în Europa şi UK. De asemenea, am început să compunem pentru următorul album, am fost în Ame­rica şi în Anglia, aşa că am fost destul de ocupate, nu prea am avut timp liber. Facem lucruri incitante.

 

  • Vă place să cîntaţi la festivaluri?

Oh, facem asta încă de la în­fi­in­ţa­rea trupei. Nu am refuzat ofertele, mai ales cele estivale. Ne place să fim în aer liber, alături de fanii noş­tri. Sînt un vibe şi o atmosferă cu totul diferite faţă de cele din turneu.

 

“Acum am devenit femei!”

  • Aţi colaborat şi cu fetele de la Girls Aloud. Cum a fost?

Ne-am distrat copios. La început nu am ştiut ce o să iasă. Evident că atunci cînd ne-am decis să facem un cover după o piesă atît de cunoscută (n.r. – Walk This Way), mulţi au fost sceptici, motivînd că nu poţi fi niciodată mai bun decît originalul. În plus, eu, Heidi şi Kimberly am avut şansa de a călători în Africa de Sud, unde ne-am simţit minunat. Pe fete le-am cunoscut încă de cînd am început lucrul la noul album, pentru că şi ele au lucrat cu Brian Higgins în acelaşi studio. Sînt nişte fete foarte drăguţe!

 

  • Care este abordarea de pe noul album, Change?

Cred că fiecare piesă, de la Overload, Freak Like Me la Hole in My Head sau Push The Button este diferită. Asta şi pentru că atunci cînd ne apucăm să lucrăm la un nou album ne gîndim în mod conştient că nu vrem ca toate piesele să vorbească despre acelaşi lucru sau să continuăm cu acelaşi stil...

 

  • Acesta este cel de-al cincilea album de studio al vostru, cum s-a schimbat şi a evoluat sound-ul Sugababes?

Cred că sound-ul Sugababes este în continuă evoluţie, lăsînd la o parte schimbările care au survenit în trupă. Sugababes s-a format

atunci cînd componentele erau foarte tinere, însă acum toate am devenit femei, aşa că o dată cu vîrsta s-au schimbat şi lucrurile despre care vrem să vorbim...

 

  • Cu cine aţi lucrat la acest album?

Am lucrat cu Dr. Luke, un produ­că­tor de succes, căruia îi sîntem re­cu­noscătoare. El ne-a scris şi înregis­trat primul single. Luke a mai lucrat şi cu Kelis, Missy Elliot sau Kelly Clarkson. Apoi, am lucrat şi cu Dallas Austin, Brian Higgins (cel care ne-a făcut şi ultimele două albume), Johnny Rockstar (cel care le-a ajutat pe timpuriile Sugababes) şi Karen Paul, care este un foarte bun compo­zitor. Ah, şi bineînţeles, am lucrat şi cu Cathy Dennis, cea care a semnat piesa “Can’t Get You Out of My Head” a lui Kylie Minogue.

 

  • De ce aţi preferat să lucraţi cu atîţia producători?

În primul rînd, noi ascultăm diferite tipuri de muzică. Este important ca fiecare album nou să aducă un stil nou, aparte. Motiv pentru care am invitat mai mulţi pro­du­că­tori de succes, care să dea un sound diversificat proiectului. Asta nu înseamnă că neglijăm producătorii cu care am mai lucrat pînă acum. Cu toţii avem o chimie excelentă.

 

De la un proiect la altul

  • Cine decide ce muzică ascultaţi în autocarul care vă poartă prin turnee?

Nu prea ascultăm muzică în autocarul nostru. Mai degrabă ne uităm la DVD-uri... sau ne odihnim cît putem.

 

  • Unde a fost înregistrat albumul?

În mai multe locaţii... În Kent, Atlanta... Londra. Un loc foarte bun a fost Psalm. Acolo am avut şansa să-i cunoaştem pe Justin Timberlake, Timbaland şi Madonna. Am luat cina cu fata ei, care este foarte drăguţă.

 

  • Ce simţiţi atunci cînd vă uitaţi înapoi la toate re­a­li­zările voastre de pînă acum?

Cred că atunci cînd realizăm interviuri, iar oamenii ne vorbesc despre statisticile legate de noi şi despre succesul trupei, de abia atunci înţelegem, ştim ce am reali­zat, dar pentru că lucrăm continuu şi trecem de la un proiect la altul, nu prea avem şansa să ne oprim şi să analizăm ce am făcut. Pur şi simplu ne dorim să devenim cunoscute şi în alte părţi unde nu am reuşit pînă acum. Acesta este primul nostru album în noua formulă, deci... e ca şi cum am lua-o de la capăt...

 


Meet&greet

“Din păcate, nu vom reuşi să vizităm România. Venim pe 2 iunie şi plecăm pe 4. Dar vom avea ocazia să ne în­tîl­nim cu cei mai norocoşi fani la meet­&greet, în urma unui concurs desfăşurat de Oran­ge, organizatorul evenimentului”
Amelle

×
Subiecte în articol: muzica lucrat albu