x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Superjazz cu Vaczi Eszter la Centrul Cultural Ungar

Superjazz cu Vaczi Eszter la Centrul Cultural Ungar

de Alex Revenco    |    29 Feb 2012   •   21:00
Superjazz cu Vaczi Eszter la Centrul Cultural Ungar

In aceasta seara, de la ora 19:00, Vaczi Eszter Quartett din Budapesta sustine un concert extraordinar la sediul Centrului Cultural al Repu­blicii Ungare din Str. Gina Patrichi (Orlando) nr. 8. Grupul de jazz Vaczi Eszter Quartet s-a infiintat in anul 2002 si la inceputuri canta numai standarduri de jazz compuse si interpretate de artisti consacrati.

Dupa un timp, Eszter si colegii ei si-au dat sea­ma ca nu acesta este drumul lor, iar casa de discuri Tom-Tom i-a sprijinit si le-a oferit ajutorul in primele compozitii proprii. Tom-Tom le-a editat si primul disc long play, iar posturile de radio transmiteau tot mai des acele piese. In consecinta, pri­mul disc al formatiei a devenit in decursul unui singur an Disc de Aur, iar in ianuarie 2011, Disc de Platina. La scurt timp, formatia a devenit cu­nos­cuta atat in tara, cat si in strai­natate, avand mai multe concerte in Slovacia, dar si doua participari la festivalul Jazzy Colours, in Paris.

Este primul concert Vaczi Eszter & Co. din Capitala, formatia evoluand pana acum doar la Sf. Gheorghe si Targu-Mures. Spectacolul este inclus in turneul de prezentare a noului album 'Eszter kertje' ('Gradina Esterei'). CD-ul, care contine unsprezece piese noi, pe texte scrise de frumoasa Eszter, ofera ascultatorului sonoritati specifice chitarei si vibrafonului, dar si de chitara clasica, vioara, flaut sau clarinet. Componenta formatiei: Vaci Eszter – voce, Gatos Balint – bass, Gatos Istvan – clape, Mike Zsolt – percutie, Schneider Zoltan – chitara.

×
Subiecte în articol: muzica