x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica SUPRAVIEŢUITORUL / Marky, concert Ramones

SUPRAVIEŢUITORUL / Marky, concert Ramones

de Alex Revenco    |    26 Noi 2008   •   00:00
SUPRAVIEŢUITORUL / Marky, concert Ramones

Toboşarul legendarului grup Ramones, Marky Ramone, împreună cu grupul său Blitzkrieg susţin un concert extraordinar, joi, 4 decembrie, în Silver Church.



Săptămâna viitoare, nou-renovata sală de concerte din Casa de Cultură a Studenţilor Preoteasa va fi gazda celui mai energic, dinamic şi spectaculos concert al acestui sfârşit de an. Marky Ramone în persoană, alături de solistul vocal Michale Graves (ex-Misfits), Alex Kane – chitară şi Clare – bas, ultimii doi din trupa glam punk britanică AntiProduct, vor susţine un program (de 90-100 de minute) alcătuit exclusiv din repertoriul Ramones. Biletele la concertul Marky Ramone & Blitzkrieg costă 50 de lei şi se pun în vânzare astăzi, în reţeaua magazinelor Diverta şi la www.ticketpoint.ro.

Marky Ramone (pe numele său Marc Steven Bell) s-a născut la New York (15 iulie 1952), şi este considerat unul dintre cei mai tari toboşari din lume.

RAMONES RAW
În afară de Ramones (unde a cântat 15 ani, 1978-1983 şi 1987-1996) Marky a mai cântat şi în alte grupuri de renume, precum Dust sau Richard Hell & The Voivoids. În octombrie 2001, Marky a apărut la MTV şi a primit, în numele grupului Ramones, Premiul pentru întreaga activitate din mâinile lui

BONO DE LA U2.
Un an mai târziu, laWaldorf Astoria din New York, Marky a fost propulsat în galeria vedetelor din Rock and Roll Hall of Fame, ca urmare a apartenenţei sale la grupul Ramones. În septembrie 2004, în calitate de producător executiv, Marky a lansat DVD-ul "Ramones Raw", ajuns Disc de Aur.
În urmă cu doi ani, Marky a fost în turneu cu trupa sa de atunci, Marky Ramone & Friends, şi a început, la Sirius Satellite Radio, o serie de emisiuni săptămânale, The Marky Ramone Punk Rock Blitzkrieg Show. A cântat împreună cu grupul punk Teenage Heads, înregistrând împreună albumul "Teenage Heads with Marky Ramone" (2008).

TURNEU 2008
La data de 26 noiembrie a.c., Marky Ramone’s Blitzkrieg a început în Italia, la Padova, un turneu mondial, în care sunt prezentate clasicele hituri Ramones, I Wanna Be Sedated, Blitzkrieg Bop (Hey ho, Let’s go), Sheena Is a Punk Rocker, Rock & Roll High School, Beat on the Brat, Pet Sematary, Gimme Gimme Shock Treatment etc. În afară de concertul din România, Marky Ramone’s Blitzkrieg au spectacole în Serbia, Macedonia, Croaţia, Italia, Bulgaria, Grecia, Costa Rica, SUA şi Panama.

Înfiinţat în 1974 în cartierul Queens din New York City, Ramones este considerat "primul grup punk din istorie". Într-o impresionantă carieră de 22 de ani, formaţia a susţinut peste două mii de concerte, ultimul având loc în 1996. Şi începând cu 2001, urmează o serie neagră ce decimează grupul: 15 aprilie 2001, moare Joey Ramone, solist vocal – leucemie; 5 iunie 2002 – moare Dee Dee Ramone, bas – supradoză de heroină; 15 septembrie 2004 – moare Johnny Ramone, chitară – cancer de prostată.

"Ei bine, dacă eşti gras poţi găsi o dietă pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar dacă eşti chel sunt slabe speranţe să-ţi mai crească părul la loc"
Joey Ramone (1951-2001)

×
Subiecte în articol: muzica marky ramone ramones marky ramone