x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tandreţuri cu 4 corifei şi bucuria de a trăi!

Tandreţuri cu 4 corifei şi bucuria de a trăi!

de Dana Andronie    |    03 Oct 2013   •   19:27
Tandreţuri cu 4 corifei şi bucuria de a trăi!

Spectacolul dedicat memoriei lui Florian Pittiş din 6 octombrie, de la Sala Palatului, este sold out!
Astăzi “Puck cel neastâmpărat, Îndrăgostitul, Visătorul, Rebelul, Marele Încăpăţânat, Mica Enciclopedie, Poetul, Trubadurul, Filozoful, Umoristul, Prietenul, Frate al meu… Partizan al tuturor celor ce sfruntau şi sfidau toate cele lumeşti rânduite” ­ Florian Pittiş (aşa cum l-a descris Nicu Alifantis) – ar fi împlinit 70 de ani.
La Chişinău, cei patru corifei – Alifantis, Andrieş, Baniciu şi Vintilă ­ se întrec în “Tandreţuri”, în memoria lui Moţu Pittiş.

Prezenţa sa făcătoare de minuni
“Dar oare suntem liberi şi faţă de noi înşine? Putem să scăpăm de imaginea publică pe care singuri am creat-o sau care este impusă de public celor de pe scenă? Câţi reuşesc să se păstreze oameni normali, oameni în adevăratul înţeles al cuvântului? În momentul în care am dobândit libertatea, ştim ce să facem cu ea?”, se întreba Moţu, în urmă cu peste un deceniu. Cei patru corifei îl au pe “îmblânzitorul” Aurel Mitran şi împreună reuşesc să se păstreze oameni normali, oameni care se respectă şi care se pot întâlni o dată la zece ani întru “Tandreţuri pentru femei cu cei 4 corifei”.
“Dacă nu ne-ar fi părăsit atât de devreme alegând eternitatea, ne-am mai fi bucurat încă de prezenţa sa făcătoare de minuni. A fost cel de la care am învăţat a privi, fără inhibiţii, spre muzică, teatru, poezie, viaţă. Ne-a arătat ce însemna bucuria de-a trăi. Pentru toţi ceilalţi a fost marele artist Florian Pittiş, iar noi considerăm că e bine să ne amintim din când în când de marile noastre valori. Unii ştiu, alţii nu, dar Florian Pittiş a fost un mason deosebit, valoros, credincios, dedicat masoneriei universale, un adevărat model a ceea ce înseamnă cu adevărat un bun mason. Concertul din 6 octombrie, de la Sala Palatului, este susţinut şi prezentat de Marea Lojă Naţională din România, iar prin acest gest Masoneria Română îi aduce lui Florian Pittiş, o dată-n plus, recunoştinta sa”, s-a confesat Nicu Alifantis pe pagina de facebook. 

Bilete pentru 2023...
Spectacolul de la Sala Palatului este sold out. Iată că povestea pe care Aurel Mitran ne-a dăruit-o prima oară acum 10 de ani, la Circul Globus, s-a vândut excelent, în condiţiile în care piaţa este saturată de evenimente, care mai de care mai sclipitoare. O poveste simplă, frumoasă, cu “4 corifei, după 10 ani, din nou împreună”, a reuşit să   umple Sala Palatului în două săptâmâni. Avea dreptate Nicu Alifantis când spunea că domnul Mitran, “îmblânzitorul de corifei”, ar trebui să pună deja în vânzare biletele pentru concertul din 2023, care va fi tot în memoria lui Moţu Pittiş.
“Prietene,/ Iertare-ţi cer că pentru o vreme/ Tăcerea se va aşterne/ Timidă peste noi./ Îngenunchez în faţa ta/ Şi-ţi spun în şoaptă că te iubesc ca pe un Frate!
Îţi mulţumim, Motu Pittiş. Vei fi mereu în inima noastră. Promitem să nu te dezamăgim!”, a mărturiseşte Nicu Alifantis.

×