x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Marker şi Jasmine, în finala "Cerbului de Aur"

The Marker şi Jasmine, în finala "Cerbului de Aur"

06 Sep 2009   •   00:00
The Marker şi Jasmine, în finala "Cerbului de Aur"

Reprezentanţii României, The Marker şi Jasmine, s-au calificat, aseară, în finala pentru trofeul Cerbul de Aur, alături de alţi şapte concurenţi, Antonino (Italia), Laura (Finlanda), Glen Vella (Malta), Orlin Pavlov (Bulgaria), Geta Burlacu (Moldova), Ori Piaf (Israel) şi Ovi (Norvegia).



Organizatorul evenimentului, TVR, a păstrat surpriza finaliştilor şi i-a chemat pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov pe toţi cei 25 de concurenţi, care timp de trei zile s-au întrecut pentru un loc în finală, relatează Mediafax.

Încă de dimineaţă, concurenţii au fost chemaţi la repetiţii, unde li s-a cerut să aleagă una din melodiile pe care le-au prezentat în concurs. După anunţarea celor nouă finalişti, aceştia au urcat din nou pe scenă pentru confruntarea finală, fiecare dintre ei prezentând una dintre piesele pe care le-au cântat în semifinale.

Anunţarea câştigătorilor celor trei trofee şi a premiilor speciale, cel al juriului şi cel al publicului, va fi făcută, duminică seară, în cadrul Galei laureaţilor.

Cel mai bun interpret din cei nouă finalişti va primi trofeul Cerbul de Aur în valoare de 10.000 de euro, urmat de Cerbul de Argint - 7.000 de euro şi Cerbul de Bronz - 5.000 de euro.

Premiile speciale din partea juriului şi a publicului vor fi premiate cu câte 3.000 de euro.

Primul finalist care se va lupta pentru câştigarea marelui premiu a fost Antonino, repretentantul Italiei, care a mai cântat încă o dată publicului piesa "Septembrie luni" a lui Horia Brenciu. Laura din Finlanda a ajuns în finală cu piesa cu care Elena a participat la Eurovision 2009 în Rusia, "The Balkan Girls" şi cu care speră că va convinge juriul şi va ajunge pe podium.

Trupa The Marker, al cărei solist este primul braşovean care a participat vreodată la Cerbul de Aur, va încerca să păstreze trofeul Cerbul de Aur în România cu o baladă rock în limba engleză, "If you didn't love me".

Următorii candidaţi pentru un loc pe podium sunt maltezul Glen Vella şi bulgarul Orlin Pavlov. A şasea intrată în concurs a fost Geta Burlacu şi trupa sa de instrumentişti din Moldova. Ea a interpretat într-un mod inedit piesa "Foaie verde, trei smircele" cu influenţe ţigăneşti, etno şi jazz.

Cea de-a doua reprezentantă a României este Jasmine cu piesa R&B, "Ain't no other man", care a venit pe scena din Piaţa Sfatului cu patru dansatori. Israelul a ajuns în cursa finală pentru trofeul festivalului datorită vocii lui Ori Piaf, care a interpretat în concurs o piesă în limba franceză a celebrei Edith Piaf, al cărei nume de scenă l-a preluat israelianca. Ultimul intrat în concurs este tot un român, Ovi, care însă reprezintă Norvegia, fiind stabilit de mai mulţi ani în ţara nordică. La fel ca şi în semifinală, Ovi a fost singurul care a reuşit să convingă extrem de uşor publicul să cânte împreună cu el "Dealul cu dor" al celor de la Pasărea Colibri.

×
Subiecte în articol: muzica